Συνάντηση με μέλη του ΔΣ της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) είχε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, κατόπιν αιτήματός τους, για τις δράσεις της Ένωσης στα σχολεία και την κοινότητα, καθώς και θέματα που αφορούν τους σχολικούς νοσηλευτές.

Συγκεκριμένα, η ΕΝΕ παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα που υλοποιεί για την παροχή Α’ Βοηθειών σε σχολεία και εξέφρασε την επιθυμία της να υπάρξει συνέχεια σε αυτό. Η Υφυπουργός τους ενημέρωσε για την προβλεπόμενη τυπική διαδικασία υποβολής σχετικού αιτήματος.

Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε η ΕΝΕ, ήταν η τροποποίηση του καθηκοντολογίου των σχολικών νοσηλευτών σε σχέση με το ωράριο. Η Υφυπουργός ανέφερε ότι διαμορφώθηκε το καθηκοντολόγιο, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και αναβαθμίζει τον ρόλο του σχολικού νοσηλευτή μέσα στη σχολική μονάδα. Ο σχολικός νοσηλευτής, ως μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, απασχολείται με το ίδιο καθεστώς ωραρίου, όπως και ο εκπαιδευτικός. Σε αυτό το σημείο, οι εκπρόσωποι της ΕΝΕ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την διεύρυνσή του ρόλου του.

Επίσης, σημείωσε ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, υπήρξε πολύ μεγάλη αύξηση προσλήψεων σχολικών νοσηλευτών, σε σημείο που εξαντλήθηκαν μάλιστα, την προηγούμενη χρονιά, οι πίνακες, στις μεγάλες Περιφέρειες. Πρόσθεσε δε ότι από του χρόνου θα υπάρξουν 4.500 μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, γεγονός που θα συμβάλλει στην καλύτερη υποστήριξη των μαθητών.

Σχετικά με το αίτημα να επεκταθεί ο θεσμός του σχολικού νοσηλευτή σε όλες τις σχολικές μονάδες, που θα υποστηρίζει όλους τους μαθητές, αντί της αντιστοιχίας ενός νοσηλευτή ανά μαθητή, όπως ισχύει τώρα, η κ. Τζούφη σημείωσε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο εφόσον υπάρξει στο μέλλον διαφορετική νομοθέτηση για το ρόλο του σχολικού νοσηλευτή, κάτι που το Υπουργείο εξετάζει σε θετική κατεύθυνση.

Τέλος, στις αναφορές της ΕΝΕ σχετικά με τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για την κάλυψη θέσεων σχολικού νοσηλευτή, η Υφυπουργός επεσήμανε ότι τα θέματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης του κλάδου των νοσηλευτών αποτελούν αυτήν την περίοδο αντικείμενο της Διυπουργικής Επιτροπής Παιδείας-Υγείας.

(Υπουργείο Παιδείας)

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook