Όλοι στις Παραστάσεις Διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης Παρασκευή 30 Νοεμβρίου,στη 1μμ

Η Α΄ ΕΛΜΕ συμμετέχει στην κινητοποίηση που καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης και η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στη 1μμ.

Παλεύει μαζί με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές μας και τους γονείς τους, που κινητοποιούνται για να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν κάθε μέρα μέσα στα σχολεία μέσα στην κοινωνία,  για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά. Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη γνώση σε όλους.

Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που τα σχολεία και οι μαθητές μας έχουν μπει στο στόχαστρο διαφόρων  εθνικιστικών και φασιστικών κύκλων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, για τα άμεσα και σημαντικά προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως, οι ελλείψεις καθηγητών, τα διδακτικά κενά, οι υλικοτεχνικές υποδομές, η μεταφορά των μαθητών, η θέρμανση, τα ολιγομελή τμήματα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, η σχολική στέγη.

Απομονώνουμε φωνές που οδηγούν  σε μονοπάτια αλυτρωτισμού, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που θέλουν να σπείρουν το μίσος ανάμεσα στους μαθητές και πολεμάνε τον δίκαιο αγώνα. Έξω από τα σχολεία αυτοί και το ρατσιστικό τους δηλητήριο!

Διεκδικούμε:

  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!
  • Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί τώρα! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!
  • Να λειτουργήσουν όλες οι τάξεις και οι κατευθύνσεις στα σχολεία. Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.
  • Πρόσθετη διδακτική στήριξη & ενισχυτική διδασκαλία.
  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Η Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου                  Δημήτρης Καραμανλής

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook