ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Από την αρχή της χρονιάς, η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης έχει καταγγείλει την πολιτική του υπ. Παιδείας, που έχει καταδικάσει τα σχολεία να λειτουργούν με τεράστια σε αριθμό μαθητών τμήματα και με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.

Σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες καλούνται τα ΠΥΣΔΕ να διαχειριστούν την εκρηκτική κατάσταση που δημιούργησαν αυτές οι πολιτικές επιλογές όλων των Κυβερνήσεων.

Όμως ειδικά στην περίπτωση του ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ισχύει η παροιμία «ο λύκος στην αντάρα χαίρεται!» Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος είναι ο «λύκος» όμως το σίγουρο είναι ότι οι παλινωδίες δεν έχουν τέλος.

Αφού έγιναν προσωρινές (;) τοποθετήσεις χωρίς να ληφθούν υπόψη τα μόρια κι οι ιδιαίτερες συνθήκες και χωρίς να δημοσιοποιηθούν όλα τα κενά, αφού καμία διαδικασία ισονομίας και δικαιοσύνης δεν τηρήθηκε, αφού κενά «κρύφτηκαν» και σχολεία καταδικάστηκαν να μην έχουν καθηγητές ή να πηγαινοέρχονται ο ένας μετά τον άλλον, αφού έγιναν ακόμα και λάθη οφθαλμοφανή ήταν φυσικό επακόλουθο να πραγματοποιηθεί πλήθος ενστάσεων.

Και το ΠΥΣΔΕ αφού συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία αυτού του χάους, τώρα δεν εξετάζει τις ενστάσεις! Και έχουμε εύλογες υποψίες ότι δια της καθυστερήσεως αυτές δεν θα εξεταστούν τελικά ποτέ!

Δεν μπορούμε να δεχτούμε να υπάρχουν συνάδελφοι που αδικήθηκαν κατάφωρα και να ταλαιπωρούνται, γιατί δεν εξετάζονται οι ενστάσεις τους!

Δεν μπορούμε να δεχτούμε να στέλνονται συνάδελφοι χιλιόμετρα μακριά για συμπλήρωση ωραρίου και μετά να μαθαίνουν ότι υπάρχουν ώρες για συμπλήρωση στο ίδιο σχολικό συγκρότημα που έχουν τοποθετηθεί!

Απαιτούμε να εξεταστούν όλες οι ενστάσεις άμεσα από το ΠΥΣΔΕ και να αποκατασταθούν οι αδικίες!

Καλούμε τους αιρετούς να αποκαλύψουν τις αδικίες, να στηρίξουν το δίκιο των όλων των συναδέλφων, να ενημερώνουν τις ΕΛΜΕ!

Απαιτούμε να δημοσιοποιούνται όλα τα κενά και αυτά των λίγων ωρών και τα κριτήρια τοποθετήσεων!

Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στην ΕΛΜΕ αυθαιρεσίες κι αδικίες σε βάρος τους από το ΠΥΣΔΕ! Να στηρίξουν κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ στα ΠΥΣΔΕ!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!

Η Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου                  Δημήτρης Καραμανλής

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook