Είσαι 18 ετών; Αγαπάς την περιπέτεια;

Αν ναι, ετοιμάσου να εξερευνήσεις την Ευρώπη, παίρνοντας μέρος στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης DiscoverEU, η οποία θα δώσει σε 12.000 νέους/ες τη δυνατότητα να λάβουν μια ταξιδιωτική κάρτα για το διάστημα 15 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου 2019.

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου γύρου του DiscoverEU, με αμέτρητα θετικά σχόλια και συναρπαστικές αφηγήσεις από τους νεαρούς ταξιδιώτες, ο δεύτερος γύρος των αιτήσεων ξεκινά στις 29/11/2018!
Θέλεις να είσαι ένας από τους τυχερούς; Άδραξε την ευκαιρία!

Το βασικό μέσο μεταφορά σου θα είναι το τρένο και θα πρέπει να ξεκινήσει μεταξύ 15 Απριλίου (πρώτη ημερομηνία αναχώρησης) και 31 Οκτωβρίου 2019 (τελευταία ημερομηνία επιστροφής).

Αιτήσεις:

Θα υποβληθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας.

Χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων: 29/11/2018 – 11/12/2018

Οι αιτούντες θα πληροφορηθούν τα αποτελέσματα της επιλογής στα μέσα Ιανουαρίου 2019

Στοιχεία επικοινωνίας:
Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης
Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη, Αθήνα 1ος όροφος, γραφείο 145 (Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 08:30-16:30)
Τηλ: 213 13 14 460
E-mail: [email protected]

Αναλυτικές πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://europa.eu/youth/discovereu_el

Συχνές ερωτήσεις:

1. Ποιος/α μπορεί να συμμετέχει στην πρωτοβουλία Discover EU;

Όλοι/ες οι νέοι/ες που θα είναι 18 ετών στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και έτοιμοι να ταξιδέψουν μεταξύ 15 Απριλίου και 31 Οκτωβρίου 2019 για διάστημα 30 ημερών το πολύ. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Πύλης Νεολαίας εντός της προβλεπόμενης περιόδου (από 29 Νοεμβρίου 2018 έως 11 Δεκεμβρίου 2018).

2. Μπορεί ένας/μια συμμετέχων να ταξιδέψει μόνος/η ή με ομάδα φίλων;

Η πρωτοβουλία προβλέπει ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να ταξιδέψουν είτε μεμονωμένα είτε το πολύ σε ομάδα 5 ατόμων. Στην περίπτωση ομάδας, πρέπει να οριστεί ο αρχηγός της. Ο αρχηγός της ομάδας θα συμπληρώσει την αίτηση και στη συνέχεια θα λάβει έναν κωδικό τον οποίο θα ανακοινώσει στα μέλη της ομάδας, ώστε να εγγραφούν και αυτά Χρησιμοποιώντας αυτόν τον κωδικό, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μπορούν στη συνέχεια να εγγραφούν διαδικτυακά συμπληρώνοντας τα προσωπικά τους στοιχεία.

3. Επιλέγονται όλα τα μέλη μιας ομάδας;

Ναι, η αίτηση ομάδας θα αξιολογηθεί ως μία αίτηση.

4. Ποια είναι η αξία των εισιτηρίων ταξιδιού;

Ο βασικός κανόνας είναι ότι κάθε συμμετέχοντας δικαιούται ένα εισιτήριο αξίας (κατά μέσον όρο) 260 ευρώ. Το ταξίδι γίνεται μόνο στη 2η θέση. Ωστόσο, το ποσό αυτό μπορεί να είναι υψηλότερο κατ΄ εξαίρεση. Διάβασε πολύ προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις.

5. Στην τιμή του εισιτηρίου, περιλαμβάνονται τα έξοδα ταξιδιωτικής ασφάλισης, καταλύματος και διατροφής, ή άλλα έξοδα που σχετίζονται με το ταξίδι;

Όχι, η πρωτοβουλία δεν καλύπτει καμία ταξιδιωτική ασφάλιση. Η ασφαλιστική κάλυψη είναι αποκλειστική ευθύνη του συμμετέχοντος. Επιπλέον, τα έξοδα καταλύματος και διατροφής, κάθε επιπλέον κόστος ταξιδιού που πρέπει να πληρωθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή άλλα έξοδα που σχετίζονται με το ταξίδι καλύπτονται από τους συμμετέχοντες.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook