Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων διοργανώνει, στις 28 Νοεμβρίου 2018, Σεμινάριο σχεδιασμού πολιτιστικών εκπαιδευτικών δράσεων σε καταστήματα κράτησης, με τίτλο «Πολιτισμός χωρίς δεσμά».  

Το σεμινάριο διοργανώνεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτιστικής – επικοινωνιακής πολιτικής του ΥΠΠΟΑ απέναντι σε κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, και διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες:

  • Παρουσίαση από ειδικούς επιστήμονες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της θεωρίας και της μεθοδολογίας σχεδιασμού δράσεων σε καταστήματα κράτησης.
  • Παρουσίαση δράσεων – καλών πρακτικών που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε διάφορα καταστήματα κράτησης.
  • Εργαστήριο – άσκηση σχεδιασμού από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο μιας πολιτιστικής – εκπαιδευτικής δράσης που να απευθύνεται σε κρατούμενους. 

Στο σεμινάριο, που θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών (Αγίων Ασωμάτων και Ψαρομηλίγκου 33, στο Θησείο), συμμετέχουν αποκλειστικά υπάλληλοι των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μετά από σχετική δήλωση συμμετοχής.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook