«Ματωμένος Νόστος»Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, στις 19:00, οι Εκδόσεις Κυριακίδη, η Μέριμνα Ποντίων Κυριών και η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν το βιβλίο της Γιώτας Ιωακειμείδου, Ματωμένος Νόστος.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Νίκης, 13).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,
Μαρία Μαυρίδου-Καλούδη, συγγραφέας,
και η συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πρόκειται για ένα ταξίδι στην ιστορία, στο παρελθόν, σε όσα πόνεσαν και πλήγωσαν τους ανθρώπους της πρώτης γενιάς και κατά έναν ανεξήγητο τρόπο πονάνε ακόμα και μας, σχεδόν 100 χρόνια μετά τον ξεριζωμό.

Με τον «Ματωμένο Νόστο» χύνεται ευλαβικά και για πολλοστή φορά λαδάκι στο ακοίμητο καντήλι της μνημοσύνης των Γενοκτονημένων προγόνων μας, των Ελλήνων του Πόντου. Στις σελίδες του έργου ζωντανεύει σε τόνο χαμηλό, με ύφος κουβεντιαστό κι αυθόρμητο, σαν μοιρολόι Χορού αρχαίας Τραγωδίας, ο τραυματικός κι αγιάτρευτος ψυχικός πόνος των προγόνων μας, πού ξεριζώθηκαν απ τις προαιώνιες εστίες τους, αθώα θύματα της βαρβαρότητας.

Η Συγγραφέας

Η Γιώτα Ιωακειμίδου είναι φιλόλογος που ζει και εργάζεται στην Περαία Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στο Κλείτος Κοζάνης, αλλά μεγάλωσε στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Υπηρετεί στη μέση εκπαίδευση και τελευταία διδάσκει την ποντιακή διάλεκτο στον δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι μητέρα δύο αγοριών.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook