Ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ!

ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΚΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗ Γ΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΛ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΓΕΛ ΚΥΜΙΝΩΝ!!!!

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αγανάκτησή του και καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο ικανοποιήθηκε το δίκαιο κι εύλογο αίτημα του ΓΕΛ Χαλάστρας να αρχίσει επιτέλους να διδάσκεται η Βιολογία κατεύθυνσης στη Γ΄ Λυκείου.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι οι 4 ώρες Βιολογίας στο ΓΕΛ Χαλάστρας καλύφθηκαν με μεταφορά συναδέλφου αναπληρωτή από το ΓΕΛ Κυμίνων, από το οποίο κόπηκαν 4 ώρες διδασκαλίας Βιολογίας!

Η πράξη αυτή είναι από τη μια μνημείο εμπαιγμού της εκπαιδευτικής κοινότητας κι από την άλλη περίτρανη απόδειξη ότι δεν υπάρχει συνάδελφος που να μην έχει πλήρες ωράριο. Οι ώρες που χάνονται οφείλονται αποκλειστικά, όχι σε λανθασμένη διάθεση των εκπαιδευτικών στα σχολεία, αλλά  σε τραγική έλλειψη εκπαιδευτικών από τα σχολεία!

Είναι ανήκουστο το υπ. Παιδείας με την εγκληματική του συμπεριφορά και απαξίωση προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, να αποκαθιστά το μορφωτικό δικαίωμα των μαθητών της Χαλάστρας, στερώντας το από τους μαθητές των Κυμίνων!

Παράλληλα, η συνάδελφος αναπληρώτρια, σαν να μην της έφταναν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις με τις οποίες εργάζεται και τα μειωμένα δικαιώματα, καλείται να αφήσει τους μαθητές της μετά από 2 μήνες και να πάει και σε τρίτο σχολείο σε άλλο χωριό, χωρίς φυσικά να της καλύπτονται ούτε τα έξοδα μεταφοράς.

Καταγγέλλουμε την αναλγησία των υπουργών παιδείας (σημερινών και προηγούμενων), που ευθύνονται για τα εκατοντάδες  κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τις χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας!

Προβάλλει ως επιτακτική κι αυταπόδεικτη η ανάγκη για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα, ώστε οι μαθητές να διδάσκονται τα μαθήματα που προβλέπονται, από τους εκπαιδευτικούς με αντίστοιχη ειδικότητα.

Απαιτούμε:

  • Να καλυφθεί τώρα το κενό Βιολόγου στο ΓΕΛ Χαλάστρας, χωρίς να στερηθούν άλλοι μαθητές τον καθηγητή τους.
  • Να καλυφτούν τώρα τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας!
  • Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών!

Η Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου                  Δημήτρης Καραμανλής

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook