Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα: «Ο αρμενικός πολιτισμός στην Ιταλία. Μια πρώτη διαπολιτισμική προσέγγιση». 

Ομιλητής είναι ο Δρ Βύρων Πισσαλίδης, Διδάκτορας Ιταλικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας, τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ, PostDoc.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Αρμενικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χαμασκάιν».

Λίγα λόγια για το Σύλλογο «Χαμασκάιν»:

Ο πολιτιστικός σύλλογος ”Χαμασκάϊν” ιδρύθηκε το 1979 και έκτοτε ασχολείται με τη διατήρηση και τη διάδοση του Αρμενικού πολιτισμού. Ο σύλλογος διατηρεί τρεις χορευτικές ομάδες (παιδική, εφηβική και ενηλίκων), χορωδία και πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί και θεατρική ομάδα. Έχει διοργανώσει πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και βραδιές αφιερωμένες σε καταξιωμένους Αρμένιους καλλιτέχνες και το έργο τους, με ομιλίες, προβολές και άλλες δραστηριότητες, ενώ οι ομάδες του συμμετέχουν ανελλιπώς στις εκδηλώσεις της παροικίας ή σε διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ των Δήμων, προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο τον Αρμένικο πολιτισμό.

Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 2313318593

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook