Την ερχόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και συντονίζει  με τη συνεργασία επτά δημόσιων μουσείων και δεκατεσσάρων από τους εποπτευόμενους φορείς του μια μεγάλη βεντάλια συζητήσεων, εκδηλώσεων, ξεναγήσεων, δράσεων πανελλαδικής εμβέλειας που ξεκινούν από τα ίδια τα παιδιά και ιδιαίτερα τα παιδιά των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, απευθύνονται στα παιδιά, στους έφηβους και στο ευρύ κοινό των μεγάλων και φθάνουν μέχρι και την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ!

Παράλληλα, το ΥΠΠΟΑ βρίσκεται σε συνεννόηση με οκτώ ακόμη Υπουργεία, τρεις Περιφέρειες, δεκαοκτώ Δήμους και… το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, και φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του ένα σύνολο 123 δικών του και άλλων εκδηλώσεων για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Εκατόν ενενήντα δύο χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν υπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ (1989). Η Σύμβαση έχει κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων τo 1992 και αποτελεί νόμο του κράτους. 

Ακολουθεί το πρόγραμμα των  εκδηλώσεων και δράσεων της 20ής  Νοεμβρίου:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ 2
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ 3
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ 4

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook