Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε το 2ο σεμινάριο του 5ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2018-2019 της Ένωσης Διευθυντών, με θέμα:  «Διαφοροποιημένη Διδασκαλία: προκλήσεις και αλήθειες»,  την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου.

Εισηγήτρια ήταν κ. Αναστασία Χατζηγιαννακού, Λέκτορας της Ενιαίας Εκπαίδευσης  του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο σεμινάριο τονίστηκε, μεταξύ άλλων, πως:

  • Βασικός στόχος της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, είναι να οδηγήσει τους μαθητές μιας τάξης στην υλοποίηση κοινών διδακτικών στόχων μέσα από διαφορετικό ρυθμό μάθησης και διαδικασία.
  • Την απάντηση λοιπόν για τη διαχείριση τάξεων με παιδιά με προκλήσεις, έρχεται να δώσει η διαφοροποιημένη διδασκαλία όπου θεωρείται η πλέον κατάλληλη διδακτική προσέγγιση προκειμένου τα σχολικά συστήματα να ανταποκριθούν στις διάφορες ικανότητες, στυλ μάθησης, ενδιαφέροντα και ανάγκες του μαθητικού δυναμικού.
  • Μέσω των εναλλακτικών διδακτικών μεθόδων της δίνεται η δυνατότητα εξομάλυνσης των όποιων διαφορών μεταξύ των μαθητών και η διδακτική διαδικασία παύει να είναι προσαρμοσμένη στο επίπεδο του μέσου μαθητή και να απευθύνεται αποκλειστικά σε κάθε μαθητή.

Μετά την εξαιρετική εισήγηση της κ. Χατζηγιαννακού ακολούθησε πλούσια συζήτηση και γόνιμος προβληματισμός.

(Εικόνα αρχείου)

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook