Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το νέο Δ.Σ. της ΕΛΣ διαμορφώνεται ως εξής: Πρόεδρος ο δικηγόρος Βασίλης Καραμητσάνης. Αντιπρόεδρος ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης, Μέλη: ο αρχιμουσικός και τσεμπαλίστας Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, η Ελένη Σκάρκου ex officio ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και ο μουσικολόγος κλαρινετίστας Γιάννης Σαμπροβαλάκης ο οποίος παραμένει ως  ex officio εκπρόσωπος του Σωματείου Μουσικών της ΕΛΣ.

Το νέο Δ.Σ. θα κληθεί να συνεργαστεί με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της ΕΛΣ, Γιώργο Κουμεντάκη, στη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η Εθνική Λυρική Σκηνή κατά την οποία σκοπεύει να αναπτύξει διεθνή παρουσία και ένα κοινωνικό-εκπαιδευτικό έργο. Άξονές της: η διεύρυνση του ρεπερτορίου της όπερας, οι συνεργασίες διεθνούς εμβέλειας, η αιχμηρή ανάγνωση των κλασικών έργων, η διασύνδεση της λυρικής τέχνης με τα εικαστικά, και το υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook