Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 45ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων με τίτλο «Κύπρος: Ιστορία και Πολιτισμός», που ήταν αφιερωμένο στην Ιστορία και στον Πολιτισμό της μεγαλονήσου Κύπρου, του νησιού που η πνευματική και ιστορική του  πορεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πνευματική και ιστορική πορεία του ευρύτερου ελληνισμού. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ενώσεως Κωνσταντινουπολιτών, από τις  8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2018.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΠΕΦ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ  ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΤΟ 45ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΦ

Με ξεχωριστή χαρά ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους της ΠΕΦ  ότι ολοκληρώθηκε  με εξαιρετική  επιτυχία το 45ο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, που είχε ως θέμα  «Κύπρος: Ιστορία και Πολιτισμός»  και πραγματοποιήθηκε από τις  8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2018  στην Αθήνα, στον χώρο  του  Πνευματικού  Κέντρου  των Κωνσταντινουπολιτών.

Το Συνέδριο αφιερώθηκε στην ιερή μνήμη των αγωνιστών του Κυπριακού Αγώνα και υπήρξε το μεγαλύτερο επιστημονικό  συνέδριο στην ιστορία της ΠΕΦ από άποψη συμμετοχής εισηγητών. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Συνεδρίου –συχνότατα μάλιστα μέσα σε κλίμα συγκίνησης– κάλυψαν ποικίλα θέματα σχετιζόμενα με την ιστορία της μεγαλονήσου (από την αρχαιότητα έως τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και την τουρκική εισβολή και κατοχή), τα Γράμματα και τις Τέχνες, τη Γλώσσα και την Εκπαίδευση στη μεγαλόνησο.

Η ΠΕΦ ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους,  εισηγητές και συνέδρους από την Ελλάδα και την Κύπρο, που συνέβαλαν σε όλη τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών με τις ομιλίες και την ενεργό συμμετοχή τους  στην ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Κύπρου, του νησιού  που η πνευματική και ιστορική του  πορεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πνευματική και ιστορική πορεία του ευρύτερου ελληνισμού.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλούμε να πλαισιώσετε και να ενισχύετε ηθικά και υλικά το έργο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και να συμμετάσχετε στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ένωσής μας, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018. Για την εκλογική διαδικασία και τις υποψηφιότητες που έχουν υποβληθεί, θα υπάρξουν σύντομα σχετικές ενημερώσεις.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το απερχόμενο Δ.Σ. της ΠΕΦ

Η Πρόεδρος

Τασούλα Καραγεωργίου, δ.φ.                         

Ο Γενικός Γραμματέας

Αντώνης Μαστραπάς, δ.φ.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook