Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας άμεσα μαζικούς μόνιμους διορισμούς, σταθερή εργασία και κάλυψη των κενών στα σχολεία.

Η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Α΄ Γ΄Δ΄ Ε΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί ΤΩΡΑ! Κάλυψη όλων των κενών ΤΩΡΑ! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   9/11/2018, ΣΤΗ 1.00 ΜΜ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 8ΠΜ-11ΠΜ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΜΕ

11ΠΜ-2ΜΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα περί “κανονικότητας”, η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με εκατοντάδες τμήματα σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ να καταργούνται, με περισσότερους με 30 μαθητές σε πολλά τμήματα, με κενά αναπληρωτών που χάνονται ή αποκρύπτονται και εμπόδια στη λειτουργία των εσπερινών σχολείων. Οι εξαγγελίες περί “ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ” αποτελούν νέο χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Χωρίς να κάνουν διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών τα τελευταία δέκα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις και όλοι οι υπουργοί παιδείας από Διαμαντοπούλου έως και Γαβρόγλου υπηρέτησαν και υπηρετούν πιστά τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση επεμβαίνοντας στο DNA της. Υλοποιώντας και σχεδιάζοντας μαζί με ΕΕ και ΟΟΣΑ το σχολείο της υποχρηματοδότησης και των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, γονατίζουν οικονομικά και εργασιακά και σε επίπεδο προσωπικής ζωής γενιές εκπαιδευτικών στο όνομα του «εξορθολογισμού» και στοιβάζουν τα παιδιά στις τάξεις παραγεμίζοντας κάποια σχολεία και κλείνοντας άλλα.

Το μήνυμα που στέλνουν σταθερά προς όλες τις κατευθύνσεις, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές είναι ότι η ανασφάλεια είναι ο τρόπος που πρέπει να μάθουμε να ζούμε από την αρχή της ζωής μας μέχρι τα γεράματά μας, ότι αυτός ο κόσμος δεν μας χωράει όλους κι έτσι πρέπει να χωνέψουμε ότι δεν θα δουλεύουμε όλοι και δεν θα δουλεύουμε συνέχεια και πάντα.

Αυτή είναι η «προ- και μεταμνημονιακή» κανονικότητα που θέλουν να χωνέψουμε, με την οποία θέλουν να μας εξοικειώσουν, που θέλουν να την αποδεχτούμε ως «φυσικό φαινόμενο» όπως τις πλημμύρες στη Μάνδρα και την πυρκαγιά στο Μάτι.

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία για το ζήτημα των διορισμών!

Τους υποτιθέμενους 10.000 διορισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά, ακολούθησαν οι 20.000 «διορισμοί» της υπουργίας Φίλη και οι 15.000 σε βάθος τριετίας της υπουργίας Γαβρόγλου. Βάζουν στον προϋπολογισμό 4.500 χιλιάδες διορισμούς αναπληρωτών ειδικής αγωγής (Α/θμιας. Β/θμιας και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού), ενώ είναι θέμα ημερών των περιβόητων κριτηρίων διορισμού με σαφή στόχευση τον «εμφύλιο» στο χώρο των αναπληρωτών, ανάλογα με το ποια κριτήρια πληροί η κάθε υποομάδα.

 Στην ουσία, με τις αλλαγές των τελευταίων χρόνων, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και αυτές που επίκεινται, τα κριτήρια των υποτιθέμενων διορισμών θα αποτελέσουν κριτήρια απόλυσης για χιλιάδες αναπληρωτές με τις περικοπές προσωπικού, όπως επιτάσσουν οι «βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης δυναμικού» του ΟΟΣΑ, στις οποίες έχει δεσμευθεί και αυτή η κυβέρνηση. Η στρατηγική επιλογή της Ε.Ε. και όλων των υπερεθνικών οργανισμών είναι ο εργαζόμενος να διαπραγματεύεται ατομικά τους εργασιακούς όρους, σε ανταγωνισμό με τους άλλους εργαζόμενους. Τα εργασιακά δικαιώματα ήταν και είναι ο στόχος!

Η εκμετάλλευση των αναπληρωτών πρέπει να τελειώσει τώρα!

Η μεταμνημονιακή κανονικότητά τους μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

Ο Μάρτιος του 2018 με τις συνεχείς κινητοποιήσεις και δράσεις σύσσωμου του κόσμου της αδιοριστίας σε κοινό μέτωπο με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς μέσα από τα σωματεία γύρισε μια καινούρια σελίδα στην ιστορία του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση στην εκπαίδευση. Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ και τις πενταετείς συμβάσεις μειωμένης απασχόλησης. Κατάργηση του ν. 3848/2010, του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 4186/2013, του Αρβανιτόπουλου. Όχι στην ελαστική εργασία.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή!
  • Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι Τάξεις Υποδοχής και οι ΔΥΕΠ!
  • Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή που χρειάζεται παράλληλη στήριξη!
  • Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  • Λέμε όχι στις πολλαπλές μετακινήσεις των εκπαιδευτικών για την κάλυψη του ωραρίου.
  • Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές!
  • Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί τώρα.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών! Καμία απόλυση !

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 9/11/2018 1.00 ΜΜ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Θεσσαλονίκη 5/11/18

 ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook