Ημερίδα με θέμα «Ο πολιτισμός ως μέσο επανένταξης των κρατουμένων» διοργανώνει η Διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στις 11 π.μ., στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Γίνεται δε σε συνέχεια της ολοκλήρωσης εκπαιδευτικού προγράμματος κινηματογράφου στις φυλακές Κορυδαλλού,αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε η υλοποίηση δύο ταινιών μικρού μήκους από τους κρατούμενους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Πρόκειται για τις ταινίες «Ο Θανατοποινίτης και «Το Χριστινάκι», οι οποίες θα προβληθούν στην έναρξη της ημερίδας. Την παραγωγή των ταινιών έχουν κάνει κρατούμενοι, ενώ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (3/7/2017-31/7/2018) υλοποίησε η Διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, με την ευθύνη και καθοδήγηση του σκηνοθέτη και καθηγητή κινηματογραφικών σχολών Αντώνη Κόκκινου.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στην ημερίδα στο τηλέφωνο 210 825 3611.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγ.Αλεξάνδρου 134-136, (Στάση μετρό: Κεραμεικός), τηλ.: 210 360 9695.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook