Μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης, στην οποία παρέστη ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου δήλωσε:

«Σήμερα είναι η επέτειος μιας λαμπρής σελίδας στην ιστορία του λαού και της πατρίδας μας. Είναι όταν αυτή η χώρα σύσσωμη με το λαό της αψήφησε τη λογική των αριθμών και υπερασπίστηκε αξίες του ανθρωπισμού, της Ευρώπης, της Ιστορίας μας. Η συνέχεια ήταν από τις πιο δύσκολες περιόδους και τραγικές της χώρας μας, αλλά ξαναστάθηκε όρθιος αυτός ο λαός, έδωσε θύματα για τα οποία πρέπει αιωνίως να είμαστε ευγνώμονες γιατί πολλά από τα στοιχεία της δημοκρατίας μας σήμερα δεν θα ήταν ικανά να υπάρχουν αν δεν υπήρχε η θυσία αυτών των ανθρώπων. Και του χρόνου καλά να είμαστε».

Νωρίτερα, ο Υπουργός παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook