Συνέντευξη στο ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ και το epoli.gr παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου. Σε ερώτηση σχετικά με το σύστημα διορισμών 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες και στο κατά πόσο μπορεί να διασφαλιστεί ότι οι διορισμοί αυτοί θα γίνουν, αφού και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες εμφανίζονται επιφυλακτικές, ο Κ. Γαβρόγλου είπε τα εξής:

«Κατανοώ τις επιφυλάξεις των εκπαιδευτικών. Όμως, οι αμφιβολίες -λόγω του… κακού παρελθόντος, όπως λέτε-, θα πρέπει αυτή τη φορά να καμφθούν από το γεγονός ότι καταρχάς οι πρώτοι 4.500 διορισμοί στην ειδική αγωγή που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό, περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019. Άρα γίνονται πράξη. Ποια είναι η σημερινή πραγματικότητα, λοιπόν; Ότι υπάρχει μια Κυβέρνηση που δεσμεύεται και κάνει πράξη τους μόνιμους διορισμούς, όταν επί 10 ολόκληρα χρόνια αυτό ήταν αδύνατον. Και αυτό το κερδίσαμε πραγματικά με πάρα πολύ κόπο, καθώς υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα και υπάρχει η πολιτική βούληση. Θα ήταν εντελώς λάθος να εμπλακεί στην μικροπολιτική ένταση ένα τόσο σοβαρό θέμα. Εμείς θα κάνουμε το παν, για να μην υπάρξει η όποια αμφισβήτηση της κυβερνητικής απόφασης για 15.000 διορισμούς εντός τριετίας, άρα και σχετική νομοθέτηση.»

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook