Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, οργανώνοντας την επιστημονική συνάντηση «Αρχαιολογία και Πολιτική του Πολιτισμού στην Εποχή της Βαρβαρότητας (1940-44)». 

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, στην Αίθουσα του Βωμού στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44) και ώρα 13:00-18:00. Η είσοδος για την ημερίδα είναι ελεύθερη. Τις ώρες της εκδήλωσης, δεν θα είναι προσβάσιμα στο κοινό ο πάνω όροφος του Μουσείου και η περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου». Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2132144800.​

Την εναρκτήρια ομιλία της ημερίδας θα πραγματοποιήσει ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χάγκεν Φλάισερ. Για τα συμπεράσματα της ημερίδας θα μιλήσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Εικ.: Όψη της αίθουσας 13 κατά την κατάχωση των αρχαιοτήτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 1940-41(© ΥΠΠΟΑ/Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο/ΤΑΠ).

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook