Η Επιστημονική Μονάδα Κοινωνικών Επιστημών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής διοργανώνει Ενημερωτική Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Παρουσίαση του νέου μαθήματος «Σύγχρονος κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β΄ Λυκείου (Φάκελος μαθήματος)».

Σκοπός της ημερίδας είναι η επιμόρφωση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ 78 και ΠΕ 80) καθώς και η ενημέρωση των εκπαιδευτικών (ΠΕ78 και ΠΕ80) γα το νέο μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β΄ τάξης Λυκείου.

Ενδεικτικό πρόγραμμα

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 01-11-2018 στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις αίθουσες Γαλάτεια Σαράντη και αίθουσα Έλλη Παππά. Η διάρκεια της επιμορφωτικής ημερίδας θα είναι:

α. για τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου 09:30-15.00

β. για τους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν διά ζώσης 09:30-13.00

Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ78 και ΠΕ80) και θα κοινοποιηθεί από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. στα ΠΕΚΕΣ και στους ενδιαφερόμενους μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων.

Επιπλέον, την επιμορφωτική ημερίδα δύνανται να παρακολουθήσουν προαιρετικά και χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο, εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διδάσκουν την τρέχουσα σχολική χρονιά το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» στα σχολεία της Αττικής.

Η ενημέρωση των σχολικών μονάδων προτείνεται να γίνει μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης που ανήκουν. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και ώρα 13:00 στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://iep.edu.gr/services/mitroo/ Επισημαίνεται ότι η ημερίδα (πλην των Εργαστηρίων) θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου (diaulos.grnet.gr) ώστε να είναι εφικτή η παρακολούθησή της από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και τους εκπαιδευτικούς απ’ όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook