Κοινή επίσκεψη πραγματοποίησαν η Υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά και η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον Δρ. Φίλιππο Τσιμπόγλου, Γενικό Διευθυντή της ΕΒΕ, σε χώρους που δεν είναι πλήρως προσβάσιμοι στο ευρύ κοινό. Πιο συγκεκριμένα, η Υπουργός Πολιτισμού και η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκαν το Δανειστικό Τμήμα, το Αναγνωστήριο Χειρογράφων, τo Εργαστήριo Συντήρησης, το Εργαστήριο Ψηφιοποίησης, Μικροφωτογράφησης και Φωτογραφίας, καθώς και το Αναγνωστήριο Πύργου Βιβλίων, τα Αναγνωστήρια Σταύρος Νιάρχος και το κλειστό κυλιόμενο βιβλιοστάσιο.

Η Υφυπουργός Παιδείας και αρμόδια για το δίκτυο των βιβλιοθηκών της χώρας δήλωσε πως «οι νέες υποδομές εξασφαλίζουν τις απαραίτητες συνθήκες για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη των ανεκτίμητης αξίας θησαυρών της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «οι σκοποί της Βιβλιοθήκης επικαιροποιούνται, ενσωματώνοντας βέλτιστες πρακτικές, νέες τάσεις και τεχνολογίες, που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες βιβλιοθήκες, διεθνώς». Τέλος, η Υφυπουργός τόνισε ότι «με στοχευμένες και ουσιαστικές παρεμβάσεις ενίσχυσης, φιλοδοξούμε η ΕΒΕ να αποτελέσει το θεματοφύλακα της πνευματικής παρακαταθήκης της χώρας». 

Στην ξενάγηση παρευρέθηκαν επίσης οι κ.κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΕΒΕ καθώς και τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου, Διονύσης Καψάλης και Μάνος Δημητρακόπουλος.

(Υπουργείο Παιδείας)

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook