Ξεκινάει στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο νέος κύκλος ομιλιών «Λόγος 5», τις οποίες επιμελείται ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Η πρώτη ημέρα ομιλιών έχει ως θεματική «Το πρόσωπο στην τέχνη και στη σκέψη» και πραγματοποιείται την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, από 19:30 έως 21:30 (Πύργος Βιβλίων). Η ομιλίες αυτές είναι εμπνευσμένες από την έκθεση φωτογραφικών πορτραίτων του ποιητή Κώστα Ζαφειρόπουλου «Τα Πετεινά, Αθήνα Πορτραίτα 2017», η οποία διοργανώνεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και θα διαρκέσει έως 25 Νοεμβρίου 2018.

Ο Ζαφειρόπουλος με τα πορτραίτα του δίνει έμφαση στο πρόσωπο και στο βλέμμα. Άλλωστε, το πρόσωπο ως όψη του ανθρώπου, απασχολεί τόσο τη ζωγραφική από τις απαρχές της, με τεράστιες διαφοροποιήσεις ως προς την αναπαράστασή του από εποχή σε εποχή, όσο βεβαίως και τη φωτογραφία από τη στιγμή της εμφάνισής της.

Ομιλητές:

Νίκος Δασκαλοθανάσης, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών: «Τέχνη και προσωπογραφία».

Πλάτων Ριβέλλης, Φωτογράφος και Δάσκαλος Φωτογραφίας: «Φωτογραφικό πορτραίτο: Παράθυρο ή καθρέφτης;»

Θανάσης Ν. Παπαθανασίου, Διευθυντής του περιοδικού «Σύναξη», Διδάσκων στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας: «Θεολογικές όψεις της ανθρώπινης όψης».

Κώστας Ζαφειρόπουλος, Ποιητής: «Φωτογραφικά πορτραίτα στο δρόμο».

Συντονιστής: Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

INFO

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ
Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19:30 – 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook