ΙΕΠ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε κατά το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου 2018 η επιμόρφωση εκπαιδευτικών του Τομέα Μηχανολογίας των ΕΠΑΛ με θέμα «Ηλιοθερμική ψύξη κτιρίων».

Η επιμόρφωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από τo Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Münster (ΗΒΖ) και τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Graeducation και απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ82 – Μηχανολογίας.  

Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας, η επιμόρφωση βασίστηκε σε εισηγήσεις και παραδείγματα για θέματα «Ηλιοθερμικής Ψύξης κτιρίων» από τον κ. Roland Laabs, Διπλ. Μηχανολόγο του ΗΒΖ, ενώ κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι επιμορφούμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικά διαμορφωμένη εισήγηση  του Αναπλ. Καθηγητή του ΕΜΠ κ. Σωτήριου Καρέλλα και να ξεναγηθούν στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου.

Το ΙΕΠ, αντιλαμβανόμενο την αναγκαιότητα διατήρησης της επαφής των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ με τις σύγχρονες εξελίξεις των επιστημών και των επαγγελμάτων, συνεχίζει με τρόπο συστηματικό τις δράσεις επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ σε ζητήματα που σχετίζονται με τις σύγχρονες επιστημονικές και επαγγελματικές εξελίξεις.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook