Από την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, η Ομάδα Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς του Δήμου Διονύσου ξεκινά στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς νέο κύκλο ενημερώσεων και συζητήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι Δημότες ρωτούν».

Φιλοξενούμενος, ο Δρ Ιωάννης Μπασκούτας, Δ/ντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Επιμέλεια Προγράμματος: Κώστας Μαντάς
Παρουσίαση εκδηλώσεων: Καίτη Λεκάκου

«Οι Δημότες ρωτούν»
Δρ Ιωάννης Μπασκούτας
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Οι πολίτες θα ενημερωθούν για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σε ότι αφορά τις δυνατότητες πρόβλεψης των σεισμών και θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους για όσα τους ενδιαφέρουν.
Η ενημέρωση και η έγκυρη πληροφόρηση είναι προτεραιότητα για τα μέλη της κοινότητας Δροσιάς.

Το πρόγραμμα “Οι Δημότες ρωτούν” καλεί διακεκριμένους ανθρώπους του επιστημονικού, πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου σε συνομιλία με το κοινό τους για την προσωπική τους διαδρομή και για το έργο τους.

Οι εκδηλώσεις γίνονται στις 20.00′ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19.

Είσοδος ελεύθερη

Το βιογραφικό του Δρ. Ιωάννη Μπασκούτα

Διευθυντής Ερευνών
στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Γεννήθηκε στην Αργυρά Πατρών, Αχαΐας το 1967. Σπούδασε Γεωλογία και Γεωφυσική ( Γεωηλεκτρικές μεθόδοι διασκόπισης υπεδάφους) στο Πανεπιστήμιο “Aldo Moro”  του Bari, Ιταλία. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη σεισμολογία, στο Διεθνές Ινστιτούτο Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών της Tsukuba, Ιαπωνίας. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στον Τομέα Γεωφυσικής και Γεωθερμίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1984 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όπου σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ερευνών. Επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδα (Ισπανία). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη της δομής της Γης, της διάδοσης και εξασθένησης των σεισμικών κυμάτων, καθώς και των γεωδυναμικών διεργασιών, σε σχέση με την αστάθεια σεισμοτεκτονικών δομών, ως παράγοντα προετοιμασίας εκδήλωσης των ισχυρών σεισμών, την εκτίμηση του σεισμικού κινδύνου, στα πλαίσια της οποίας έχει εκπονήσει ερευνητικά έργα και μελέτες για ιδιωτικές εταιρείες. Έχει δημοσιεύσει ή παρουσιάσει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια σημαντικό αριθμό επιστημονικών εργασιών, ενώ έχει εκτελέσει με επιτυχία πληθώρα ερευνητικών έργων, είτε ως

Είναι μέλος των παρακάτω επιστημονικών ή μη σωματείων όπως:

-της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας,
-του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων.
-Ιδρυτικό μέλος και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο  “Ευωνύμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης”.
-Ιδρυτικό μέλος της “Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών”.

Ενώ έχει διατελέσει μέλος
-του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,
-πρόεδρος του ενιαίου “Συλλόγου Προσωπικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών”, καθώς επιστημονικός συνεργάτης του εκδοτικού οίκου ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε .

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook