Ανακοίνωση-παρέμβαση προς την πολιτική ηγεσία του  ΥΠΠΕΘ, για φοίτηση όλων των προσφυγόπουλων στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα των σχολείων και όχι σε ΔΥΕΠ, εξέδωσε το ΔΣ της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΠΕ. 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ  ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την επικείμενη έναρξη της φοίτησης των  προσφυγόπουλων σε Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.), έχει να επισημάνει τα εξής:

  1. Εκφράζει την αντίθεσή του στην επιλογή του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για φοίτηση των προσφυγόπουλων σε Δ.Υ.Ε.Π. για τρίτη σχολική χρονιά(από 14:00-18:00) και τη μη ένταξή τους στην κανονική, δημόσια εκπαίδευση.
  2. Ζητά την άμεση κατάργηση των Δ.Υ.Ε.Π. και την εγγραφή και φοίτηση όλων των προσφυγόπουλων στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μέσω της λειτουργίας του δοκιμασμένου και επιτυχημένου υποστηρικτικού θεσμού των Τάξεων Υποδοχής.
  3. Η φοίτηση των προσφυγόπουλων να πραγματοποιηθεί με διασπορά τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες, οι οποίες διαθέτουν την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή για λειτουργία Τάξεων Υποδοχής.
  4. Με ευθύνη του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να υποστηριχθούν παιδαγωγικά και επιστημονικά όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα αναλάβουν ευθύνη εκπαίδευσης προσφυγόπουλων με σχετική ταχύρρυθμη επιμόρφωση και έκδοση βοηθητικού εκπαιδευτικού υλικού.
  5. Υποστήριξη όλων των σχολικών μονάδων στις οποίες θα φοιτήσουν προσφυγόπουλα από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σε καθημερινή βάση.
  1. Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, σε όλα τα επίπεδα, θα πρέπει να έχουν το ΥΠ.Π.Ε.Θ., οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι σχολικές μονάδες, και όχι οι διάφορες Μ.Κ.Ο. ή φορείς εκτός εκπαίδευσης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  –  Τηλέμαχος Κουντούρης                                                
Ο Γεν. Γραμματέας – Νικόλαος  Μακεδών

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook