Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Ρυθμίσεις στα Εσπερινά ΓΕΛ

Α. Όπως είναι γνωστό με το νόμο 4547/2018 τα Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έγιναν τριετούς φοίτησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διδάσκεται η ύλη 4 σχολικών ετών σε 3 έτη Στα Εσπερινά ΕΠΑΛ για να εξισορροπηθεί αυτή η απώλεια αυξήθηκε ο αριθμός των ωρών από 25 σε 30 με παράλληλη αναδιαμόρφωση της ύλης ανά τάξη. Αυτό δε συνέβη στα Εσπερινά ΓΕΛ.

Β. Επιπλέον με βάση το Φ251/157547/Α5/21-9-2018 έγγραφο του ΥΠΠΕΘ αδικούνται οι μετεγγραφόμενοι μαθητές από την Α΄ Ημερησίου ΓΕΛ που εντάσσονται στη Β’ Εσπερινού ΓΕΛ για την τρέχουσα σχολική χρονιά, αφού δεν τους επιτρέπει την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές διατάξεις των Εσπερινών. Στην ουσία αυτοί οι μαθητές είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με διετή φοίτηση στο Εσπερινό ΓΕΛ έχοντας τελειώσει την Α΄ Ημερησίου ΓΕΛ και έχοντας καλύψει εξ ολοκλήρου την ύλη της πρώην Α’ και Β’ Εσπερινού ΓΕΛ.

Κατόπιν τούτων ζητάμε:

  • Την επέκταση του ωρολογίου προγράμματος και στα Εσπερινά ΓΕΛ στις 30 ώρες.
  • Τη δυνατότητα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μετεγγραφόμενων μαθητών από την Α’ Ημερησίου ΓΕΛ στα Εσπερινά ΓΕΛ για την τρέχουσα χρονιά (μεταβατικό στάδιο).

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook