Ανδριάνα Μανίκα

Της Ανδριάνας Μανίκα

Πάτρα, 11 Ιανουαρίου 2017, ένα χιονισμένο βράδυ με πολύ κρύο και αέρα. Περπατούσα μέρες ψάχνοντας για μία ζεστή γωνίτσα να ξεκουραστώ, ώσπου επιτέλους βρήκα μια αυλόπορτα ανοιχτή. Τρύπωσα γρήγορα μέσα στον σκοτεινό διάδρομο του σπιτιού, για να μην με καταλάβει κανένας με σκοπό να κοιμηθώ εκεί το βράδυ, μιας και ήταν κάπως πιο ζεστά. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έτρεμα μονάχα από το κρύο, αλλά και από τον φόβο μου.

Πριν από μέρες, σε μία άλλη γειτονιά που περιπλανιόμουν, δεν ήμουν τόσο τυχερός και, απ’ ό,τι αποδείχθηκε, καθόλου καλοδεχούμενος. Έφυγα λοιπόν χωρίς φαγητό ή νερό, παρά μόνο με ένα τραύμα στο πίσω δεξί μου ποδαράκι. Ούτε που κατάλαβα πώς η κυρία που έδειχνε ότι με συμπαθεί, κατέληξε να με χτυπάει με μανία με ό,τι έβρισκε μπροστά της. Τότε κατάλαβα πως οι άνθρωποι είναι περίεργα πλάσματα και απρόβλεπτα. Ευτυχώς όμως, είμαι μικροσκοπικός και της ξέφυγα εύκολα.

Ας επανέλθουμε όμως στο βράδυ που πίστευα πως όλα θα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ξαφνικά, άκουσα θόρυβο και είδα μπροστά μου τρία κορίτσια. Με βρήκαν φοβισμένο και κουλουριασμένο έξω από την πόρτα τους. Όταν με πήραν αγκαλιά και με έβαλαν μέσα στο σπίτι τους, ένιωσα από την πρώτη στιγμή πως αυτή θα είναι η οικογένειά μου. Και έτσι συνέβη. Οι τρεις φοιτήτριες, μου έδωσαν όση αγάπη ζητούσα (ίσως και παραπάνω) και αμέσως ένιωσα για πρώτη φορά ότι είμαι προστατευμένος.

Στάθηκα τυχερός μέσα στην ατυχία μου. Πλέον έχω οικογένεια, στέγη, και το σημαντικότερο; έχω ταυτότητα. Με λένε Άρη, είμαι τριών χρόνων και είμαι ένα αξιολάτρευτο σκυλάκι (όπως λένε και οι μαμάδες μου), που από αδέσποτος έγινα μέλος μίας πολύ όμορφης οικογένειας. Έχω καθαρό φαγητό και νεράκι και φυσικά, άπειρα χαδάκια κάθε μέρα. Είμαι ευτυχισμένος και προσπαθώ να τους το δείχνω με την αγάπη και την αφοσίωσή μου.

Κάποια ζωάκια όμως δεν είναι τόσο τυχερά όσο εγώ. Αναζητούν ακόμα το σπιτικό τους και περιπλανώνται εκεί έξω φοβισμένα και μόνα. Γι’ αυτό, μην το σκέφτεσαι πολύ… αντί να αγοράσεις κάποιο ζωάκι, υιοθέτησε το! Πάρε ένα αδέσποτο από το δρόμο και δώσε του την οικογένεια και την αγάπη που ψάχνει. Θα είσαι εσύ αυτός που θα του προσφέρει την ταυτότητα που δικαιούται. Θα σου ξεπληρώσει το καλό που θα του κάνεις, με κάθε δυνατό τρόπο. Την ευτυχία και την ευγνωμοσύνη μας, θα την καταλάβεις στον τρόπο που θα σε κοιτάζουμε και θα σε προσέχουμε…

Ανδριάνα Μανίκα*

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook