Το Athens Print Fest/ Fourth Edition – NOSTOS, η 4η Έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων, διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών τον Οκτώβριο του 2018. Για 4η φορά, καλλιτέχνες και φορείς δίνουν το ραντεβού τους σε Αθήνα και Πειραιά με καινοτόμες δημιουργίες.

Η Φωκίωνος Νέγρη 16 στο πλαίσιο του 4ο Athens Print Fest φιλοξενεί την έκθεση “Interruptions” με έργα καλλιτεχνών χαρακτών, επιλεγμένα από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Multidisciplinary Printmaking (MAMDP) του Πανεπιστημίου University of the West of England, έργα του Διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, Διδακτορικών φοιτητών στο Ερευνητικό Κέντρο Καλλιτεχνικής Εκτύπωσης (Centre for Fine Print Research) καθώς και αποφοίτων του προγράμματος.

Η νοσταλγία μπορεί να αναφέρεται σε μια χαμένη πατρίδα, σε μέρη που κάποιος έχει επισκεφτεί ή βιώσει, σε στιγμές του παρελθόντος, σε ανθρώπους που συναντήθηκαν και χάθηκαν. Τη νοσταλγία μπορεί να ενεργοποιήσει ένα άγγιγμα, μια μυρωδιά, το ξεφύλλισμα της σελίδας ενός βιβλίου, μια γεύση, ένας ήχος, βιωματικά στοιχεία που μπορεί να επανέλθουν από τον καιρό μιας εποχής. Τέτοιες φαινομενικά ασήμαντες παρεμβάσεις μπορεί να μας μεταφέρουν για μια στιγμή σε άλλο χρόνο και τόπο, ξεχνώντας το παρόν, ρομαντικοποιώντας το παρελθόν ή κάποιον τόπο, ή να μας κάνουν να ονειρευτούμε ένα διαφορετικό μέλλον.

Την έκθεση “Interruptions” επιμελούνται η Sarah Bodman (Ανώτερη Ερευνήτρια Συνεργάτης στα Καλλιτεχνικά βιβλία, συντονίστρια του Μεταπτυχιακού προγράμματος Multidisciplinary Printmaking) και η Έλενα Ζέππου (ανεξάρτητη καλλιτέχνης και φοιτήτρια του προγράμματος MAMDP).

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Multidisciplinary Printmaking (MAMDP) University of the West of England του Bristol είναι γνωστό για την πειραματική προσέγγιση στην κατεύθυνση της εκτύπωσης σήμερα αλλά και της μελλοντικής τέχνης της εκτύπωσης. Με έμφαση στην κατασκευή, οι φοιτητές εξερευνούν και πειραματίζονται με παραδοσιακές και αναδυόμενες τέχνες της εκτύπωσης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ
athensprintfest.gr

Είσοδος ελεύθερη

Φωκίωνος Νέγρη 16
3-27 Οκτωβρίου 2018
Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, 8-10 μ.μ.

Ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη-Παρασκευή: 6-9 μ.μ.
Σάββατο: 12-8 μ.μ.
Κυριακή: 12-3 μ.μ.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook