Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο σεμινάριο του 5ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2018-2019 που διοργάνωσε  η Ένωση Διευθυντών, με θέμα: «Σχέσεις σχολείου και γονέων: συνεργασία και σύγκρουση», το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου.

Εισηγήτρια ήταν η Δρ. Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Διοίκησης στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το σεμινάριο τίμησε με την παρουσία της η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Δήμου Περιστερίου κ. Μαίρη Τσιώτα, η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στο σεμινάριο τονίστηκε πως σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, όσο πιο ενεργή είναι η συμμετοχή των γονέων, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η εκπαιδευτική μονάδα, αρκεί τα όρια δράσης σχολείου και γονέων να είναι διακριτά. Ωστόσο, τα όρια αυτά μερικές φορές είναι δυσδιάκριτα ή δεν χαράσσονται με αποτέλεσμα να ακολουθούν συγκρουσιακές καταστάσεις οι οποίες, αν δεν προληφθούν ή δεν αντιμετωπιστούν, αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της μονάδας.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook