Λίγο πριν την εμφάνισή του στο πλευρό της  Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο Ηρώδειο στις  5 Οκτωβρίου, ο Γιάννης Μαθές κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι με τίτλο «Μεθύσι», σε μουσική και ενορχήστρωση δική του και σε στίχους του Μάνου Σαγκρή,  μέσα από το album «Ανήλικο» και τις εκδόσεις «Μικρή Άρκτος».

Τα βαλκανικά και ethnic στοιχεία, ο «διονυσιακός» ρυθμός , τα έγχορδα και το ακορντεόν, συνδυάζονται πρωτότυπα με μια τσιγγάνικη μελωδία, δημιουργώντας ένα μουσικό «μεθύσι».  Το ηχητικό αποτέλεσμα του τραγουδιού, συμπληρώνει την ατμόσφαιρα του album των δύο νέων δημιουργών που κινείται με χρώματα από τη Δύση έως την Ανατολή.        

 «…Αυτό που πάει να δύσει / εγώ το κάνω μεθύσι…»

Ο ευρηματικός στίχος μιλά για τη χαρά της ζωής στο σήμερα και θέτει με ιδιαίτερο τρόπο τον αιώνιο προβληματισμό για τη ζωή, το θάνατο και το κυνήγι της ευτυχίας.

Την ατμόσφαιρα του τραγουδιού συμπληρώνει το ευφάνταστο video που κινηματογράφησε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

Ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Μαθές και ο στιχουργός Μάνος Σαγκρής αποτελούν τη νέα δυάδα δημιουργών στο ελληνικό τραγούδι και το «Μεθύσι» εμπεριέχεται στην πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με γενικό τίτλο «Ανήλικο». Το CD ήδη από τους  πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του, έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook