Δύο φοιτητές του ΑΠΘ βραβεύτηκαν στον διεθνή διαγωνισμό συγγραφής λογοτεχνικού κειμένου ή ποιήματος 2nd Writing Contest of the Silk-Road Universities Network WRICOS 2018.

Σον διαγωνισμό συμμετείχαν η προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ Μαρία Γεωργούση, η οποία τιμήθηκε με την ύψιστη διάκριση, το Grand Prize, ενώ ο προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Άγγελος Λαρίσης κατέκτησε το Selection Award.

Ο διαγωνισμός WRICOS 2018 διοργανώνεται από το Δίκτυο Πανεπιστημίων του Δρόμου του Μεταξιού (Silk-Road Universities Network-SUN), ένα πολύ σημαντικό και ενεργό δίκτυο 78 Πανεπιστημίων από 30 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, μέλος του οποίου είναι και το ΑΠΘ. 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δώσει στους φοιτητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη γλωσσική ποικιλομορφία κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού και παράλληλα να προστατευτεί η αξία των «μικρών» γλωσσών.

Φέτος πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά και αφορούσε συγγραφή δοκιμίου με τίτλο «Any story or fairy tale about silk road in the author’s country» και ποιήματος με τίτλο «Mother». Δικαίωμα συμμετοχής είχαν προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές πανεπιστημίων-μελών του SUN. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να γράψουν μια ιστορία ή παραμύθι από τη χώρα τους σε μορφή έκθεσης 2.000 λέξεων σχετικά με τον Δρόμο του Μεταξιού, έχοντας τη δυνατότητα γραφής στη μητρική τους γλώσσα. Οι συμμετοχές ανήλθαν συνολικά σε 86. Τα ποιήματα που διαγωνίστηκαν ήταν 59, ενώ τα κείμενα – δοκίμια 27.

To νικητήριο δοκίμιο της Μαρίας Γεωργούση, γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, είχε τίτλο «When Silk met Greece» και το διακριθέν του Άγγελου Λαρίση «Εκεί που τελειώνει ο Δρόμος του Μεταξιού».

Ως μεγάλη νικήτρια στην κατηγορία συγγραφής δοκιμίου, απονεμήθηκε στη Μαρία Γεωργούση βραβείο και καλύφθηκαν όλα τα έξοδα συμμετοχής της στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου SUN, που διεξήχθη από τις 29 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2018, στη Βενετία της Ιταλίας. Εκεί επιλέχθηκε μαζί με μία φοιτήτρια από την Κίνα ως αντιπρόεδρος της κοινότητας φοιτητών USSUN που πήραν μέρος στον φετινό διαγωνισμό WRICOS αλλά και αποφοίτων. Στόχος αυτής της κοινότητας είναι να φέρει κοντά τους πολιτισμούς των χωρών του Δρόμου του Μεταξιού.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook