Δημοσιεύτηκε η Προκήρυξη δύο διαγωνισμών ανάδειξης τεσσάρων υποτρόφων για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και σπουδές Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού από τα έσοδα του κληροδοτήματος «ΚΩΝ/ΝΟΥ ΒΕΛΛΙΟΥ», που υπάγεται στην άμεση διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνοδευτικό έγγραφο:

Προκήρυξη υποτροφιών

Γενικές πληροφορίες

Στη παρούσα διαδικασία δεν μπορούν να συμμετέχουν όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει στο παρελθόν υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές για την ίδια βαθμίδα σπουδών από το κληροδότημα ΚΩΝ. ΒΕΛΛΙΟΥ ή από άλλο κληροδότημα.

Από τις τέσσερις θέσεις υποτρόφων, μία (1) θέση προορίζεται για τους καταγόμενους από τη Βλάστη Ν. Κοζάνης και μία (1) για τους καταγόμενους από τη Νέα Πέλλα Αταλάντης Φθιώτιδας. Οι θέσεις υποτρόφων απονέμονται με τον πρώτο (1ο) διαγωνισμό. Σε περίπτωση που προσέρχεται μέχρι ένας (1) υποψήφιος για κάθε μια εκ των δύο (2) ανωτέρω θέσεων υποτροφίας, ο 1ος διαγωνισμός παραλείπεται.

Οι λοιπές δύο (2) θέσεις υποτροφίας και οι θέσεις υποτροφίας του 1ου διαγωνισμού που απομένουν κενές, πληρούνται με δεύτερο (2ο ) διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιείται μεταξύ των καταγόμενων από τη Μακεδονία, στον οποίο δύνανται να συμμετέχουν και οι καταγόμενοι από τη Βλάστη του Ν. Κοζάνης και τη Νέα Πέλλα Αταλάντης Φθιώτιδας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας κατά το 2ο διαγωνισμό προτιμώνται οι καταγόμενοι κατά σειρά από τη Βλάστη Ν. Κοζάνης, τη Νέα Πέλλα Αταλάντης Φθιώτιδας, την Καστοριά και τη Σιάτιστα.

Οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, ως εξής:

Α) Ο 1ος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 7/2/2019, ημέρα Πέμπτη

Β) Ο 2ος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 8/2/2019, ημέρα Παρασκευή

Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τον τόπο και την ώρα διεξαγωγής του διαγωνισμού με ανακοίνωση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για συμμετοχή στους διαγωνισμούς από τις 20/9/2018, ημέρα Πέμπτη έως και τις 4/1/2019, ημέρα Παρασκευή, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.) με τους κωδικούς που έχουν ως πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook