Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους μαθητές σας να γίνουν ενεργοί πολίτες μέσα και έξω από την τάξη;

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, η ActionAid Ελλάς προσκαλεί εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να πάρουν μέρος στο βιωματικό εργαστήρι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 16:30-19:30 στο Επίκεντρο, Πέτρας 93, Κολωνός.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, θα διερευνηθούν οι συνθήκες που κάνουν πλέον επιτακτικότερη την ανάγκη για την καλλιέργεια της ιδιότητας του ενεργού πολίτη και θα παρουσιαστούν εργαλεία για την εισαγωγή της έννοιας του «παγκόσμιου ενεργού πολίτη»  στη σχολική τάξη. Το εργαστήριο θα βασιστεί σε παραδείγματα που ακολουθούν τη μαθητοκεντρική μεθοδολογία από το βιβλίο της ActionAid «Ενεργός Πολίτης μέσα και έξω από την Τάξη» από τις εκδόσεις Πατάκη.

Μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων και θεατρικών τεχνικών που προτείνονται στο βιβλίο, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τα χαρακτηριστικά του Ενεργού Πολίτη, τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις αξίες του. Το παιχνίδι ρόλων και ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός θα γίνουν τα βασικά εργαλεία για να καλλιεργήσουν οι συμμετέχοντες την ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη και να προβληματιστούν πάνω σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαφορετικότητας.

Στο τέλος του εργαστηρίου θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση και ανταλλαγή καλών πρακτικών και δράσεων που προσεγγίζουν την έννοια του Ενεργού Πολίτη μέσα και έξω από την σχολική πράξη.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 210 9211029, [email protected]

Φωτογραφία:  Photo Credits: @ ActionAid

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook