Οι ΕΝ.Π.ΑΝ. (Ενώσεις Πολιτισμού και Ανάπτυξης) διοργανώνουν σεμινάρια αυτογνωσίας, αυτοβελτίωσης και ψυχικής ευεξίας. Πρόκειται για κύκλους εναλλακτικών και πειραματικών μαθημάτων εμπλουτισμένων με ασκήσεις χαλάρωσης και τεχνικές ενδοσκόπησης, καθώς επίσης και δραματοθεραπευτικές τεχνικές που θα διεξάγω νται κάθε Τρίτη και Τετάρτη 5.00-7.00 μ.μ. στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας, Αγίας Λαύρας 85, Πατήσια. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος κύκλος ξεκινάει Τρίτη 9/10 για την πρώτη ομάδα και Τετάρτη 10/10 για τη δεύτερη ομάδα. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώνεται σε 4 εβδομαδιαίες δίωρες συνεδρίες και παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης από τις ΕΝ.Π.ΑΝ. και σημειώσεις από τις εισηγήτριες συντονίστριες Ζωή Τριανταφυλλίδη: Ηθοποιό – Σκηνοθέτη- Εισηγήτρια σεμιναρίων συστήματος αυτοσχεδιασμών Νίκης Τριανταφυλλίδη και Ιωάννα Προσμίτη: Ηθοποιό- Ψυχολόγο- Εισηγήτρια σεμιναρίων Αυτογνωσίας και Δραματοθεραπείας.

Σκοπός:

Το σεμινάριο αποσκοπεί αρχικά στην απόκτηση εμπιστοσύνης και ασφάλειας ανάμεσα στα μέλη έτσι ώστε το καθένα από αυτά να μπορεί να έχει επαφή και επικοινωνία τόσο με τον εαυτό του όσο και με τους άλλους. Στη συνέχεια μέσα σ΄αυτό το ασφαλές πλαίσιο που αποκτάται με ασκήσεις χαλάρωσης και αυτοσχεδιασμών, τα μέλη έρχονται σε επαφή με το βαθύτερο εαυτό τους , αντιλαμβάνονται το αυθεντικό ον με την εντελώς μοναδική έκφραση για τον καθένα, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες τους και τα εξωτερικεύουν επικοινωνόντας με τους άλλους. Καθώς οι συνεδρίες προχωρούν τα μέλη μέσα από μεθόδους δραματοθεραπείας και τεχνικές παίξιμου ρόλων, πειραματίζονται με ρόλους και συμπεριφορές, βελτιώνοντας την επικοινωνία τους, την προσωπική τους έκφραση και αντικαθιστώντας τους μη λειτουργικούς ρόλους με άλλους λειτουργικούς και επικοδομητικούς.

Το σεμινάριο απευθύνεται:

  • Σε όλους όσοι θέλουν να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση, να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους και τις σχέσεις τους με τους άλλους, να διευκολύνουν την δημιουργικότητα, την φαντασία, την μάθηση, την ανάπτυξη, την αλλαγή.
  • Σ΄αυτούς που ενδιαφέρονται για γνήσιες κι αληθινές σχέσεις με τους άλλους, εδώ και τώρα.
  • Σ΄αυτούς που θέλουν να ξαναβρούν το παιδί μέσα τους , τον χαμένο αυθορμητισμό και την αθωότητα τους.
  • Σε ενήλικες και έφηβους με φοβίες, άγχος και σε ανθρώπους που μοιράζονται ένα κοινό περιβάλλον.

Ημέρες διεξαγωγής συνεδρίων των δύο ομάδων του πρώτου κύκλου:

Τρίτη 9/10,16/10,23/10,30/10,5.00-7.00 μ.μ. και

Τετάρτη 10/10,17/10,24/10,31/10,5.00-7.00 μ.μ.

Επιλογή ομάδας-πληροφορίες-συνδρομή στα τηλέφωνα:

6993723117 Ζωή Τριανταφυλλίδη,
6986685186 Ιωάννα Προσμίτη.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook