Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στις 18:00 ο επιμελητής του ΙΑΝΟΥ Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τον φιλόσοφο, ζωγράφο και ειδικό στο χρώμα, Γιάννη Αδαμάκη. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θέμα συζήτησης: Το ακατανίκητο χρώμα

  • Το πράσινο της Αφροδίτης, το ερυθρό του Άρη, το κυανό του Δία, το κίτρινο του Φοίβου Απόλλωνα, το ιώδες του Κρόνου, το πορτοκαλί του Ερμή, τα επτά χρώματα της Ίριδας,..
  • Ποιο είναι το χρώμα της αλήθειας;
  • Ποιο είναι το χρώμα του ωραίου, του κάλους, της ασχήμιας, της δύναμης, της ευφυΐας, του κενού, του αέρα, του νερού, του ονείρου, της εγκράτειας, της λογικής, των ορυκτών, του μεταφυσικού, της χαράς, του πένθους;

Ποιο το χρώμα της αγάπης ποιος θα μου το βρει;

Να `ναι κόκκινο σαν ήλιος θα καίει σαν φωτιά.
Κίτρινο σαν το φεγγάρι θα `χει μοναξιά.
Να `χει τ’ ουρανού το χρώμα θα `ναι μακριά.
Να `ναι μαύρο σαν τη νύχτα θα `ναι πονηρή.
Ποιο το χρώμα της αγάπης ποιος θα μου το βρει;
Να `ναι άσπρο συννεφάκι φεύγει και περνά.
Να `ναι άσπρο γιασεμάκι στον ανθό χαλά.
Να `ναι το ουράνιο τόξο που δεν πιάνεται
Όλο φαίνεται πως φτάνω κι όλο χάνεται.
Ποιο το χρώμα της αγάπης ποιος θα μου το βρει;

Λουδοβίκος των Ανωγείων

Λίγα λόγια για τον Νέο Κύκλο Συζητήσεων

Από το 2015 που ξεκίνησε ο κύκλος συζητήσεων «Από το Αμπέλι στο Θέατρο», ο Κώστας Καζαμιάκης έχει συνομιλήσει με πλήθος εικαστικών καλλιτεχνών, φιλοσόφους, συγγραφείς, αρχαιολόγους καθώς και ανθρώπους του θεάματος στο Cafe του ΙΑΝΟΥ.

Σε συνέχεια αυτών των επιτυχημένων κύκλων, το Σεπτέμβριο 2018 ξεκινά ο νέος κύκλος παρουσιάσεων με τίτλο: «Περί Ωραίου. Συζητήσεις για την Τέχνη, τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, την Αρχαιογνωσία».

Χρήσιμες πληροφορίες:

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΑΝΟΥ και θα προβάλλονται ζωντανά διαδικτυακά σ` όλον τον κόσμο.

Η είσοδος στις συναντήσεις είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις θα προβάλλονται ζωντανά και στο ianos.gr

IANOS | Σταδίου 24, 210 3217810

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook