Εκδήλωση με τίτλο «Σεφέρης – Θεοδωράκης» διοργανώνει 0 Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στη σκηνή «Διονύσιος Σολωμός».

Όταν μιλάμε για μελοποιημένη ποίηση στη σύγχρονη Ελλάδα, αυτόματα μας έρχεται ένα όνομα στον νου: Μίκης Θεοδωράκης. Η ποίηση πετυχαίνει τους στόχους της μόνο αν τραγουδιέται. Επιλέχθηκε σαν τιμητικό αφιέρωμα για τον μεγάλο μας συνθέτη η συνάντησή του με τον Σεφέρη.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης είναι: ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο ποιητής Δημήτρης Αλεξίου και συντονιστής ο συγγραφέας Γιάννης Σολδάτος.

Ο Νίκος Θεοδωράκης θα παρουσιάσει τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Mikis Radio.

Θα ακολουθήσει συναυλία με μελοποιημένα ποιήματα του Σεφέρη από τον Θεοδωράκη με τον μουσικοσυνθέτη Τάσο Καρακατσάκη και τον ερμηνευτή Γιάννη Θωμόπουλο.

Στο τέλος, θα προβληθεί από το αρχείο της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της σειράς Η Περιπέτεια ενός ποιήματος, μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ποιητής και κριτικός, Κωνσταντίνος Μπούρας.

Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για το 47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ 2018

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook