Εκδήλωση με θέμα «Μελοποιημένη ποίηση του Μανόλη Αναγνωστάκη από τον Μίκη Θεοδωράκη» συνδιοργανώνουν στο πλαίσιο του 47ο Φεστιβάλ βιβλίου ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στη σκηνή «Δ. Σολωμός».

Ο ενορχηστρωτής της εκδήλωσης Σάββας Πατσαλίδης, προκειμένου να δέσει και θεατρικά η εκδήλωση, εισήγαγε και την αδελφή του Μανόλη, τη Λούλα Αναγνωστάκη. Ευτυχής συγκυρία να συνυπάρχει στην εκδήλωση και αυτή η μεγάλη κυρία του θεάτρου μας.

Θα προβληθεί από το αρχείο της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της σειράς «Η Περιπέτεια ενός ποιήματος», μελοποίηση ποιημάτων του Αναγνωστάκη από τον Θεοδωράκη.

Στην εκδήλωση του ΚΘΒΕ θα μιλήσουν για τη Λούλα, ο καθηγητής Θεατρολογίας στο ΑΠΘ Σάββας Πατσαλίδης, και για τον Μανόλη δύο επιστήθιοι φίλοι του, ο κορυφαίος ποιητής Τίτος Πατρίκιος και ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης.

Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, που ο Ορέστης του Ευριπίδη τους έφερε στην Αθήνα, θα ερμηνεύσουν σκηνές από το έργο της Λούλας και θα διαβάσουν ποιήματα του Μανόλη.

Σε ζωντανή συναυλία θα παρουσιάσουν μελοποιημένα, από τον Θεοδωράκη, ποιήματα του Αναγνωστάκη, ο Τάσος Καρακατσάνης και ο Γιάννης Θωμόπουλος.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ποιητής και κριτικός, Κωνσταντίνος Μπούρας.

Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)

Τηλ: 210 3303942, 2103302523

Διαβάστε ακόμα

47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ 2018: Ζάππειο, από 31 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook