Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα παρουσιάσει και φέτος τη «Μικρή Θεατρική Σκηνή», με παραστάσεις σχημάτων της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τη νέα παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου «Σπίτι Της» με το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά» (3 – 4/9). Το Θέατρο Γιάφκα θα θυμίσει τον αναζωογονητικό λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, παρουσιάζοντας μια σύνθεση πέντε διηγημάτων του υπό τον τίτλο «Τα καφενεία του Παπαδιαμάντη» (5/9). Από την πλευρά του, το Eclipses Group Theater θα μετατρέψει το θεατρικό σανίδι σε πάλκο και θα παρουσιάσει αξέχαστες στιγμές στο «Σουγιούλ για ένα βράδυ» (6/9).

Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για τις παραστάσεις:

«Με δύναμη από την Κηφισιά»
«Με δύναμη από την Κηφισιά»
των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά από την Εταιρεία Θεάτρου «Σπίτι Της»
3 & 4 Σεπτεμβρίου 2018, 21.00

Στην Αθήνα του σήμερα. Ένα σκηνικό από βαλίτσες. Τρεις γυναίκες που ετοιμάζονται να φύγουν για την Ταΐλάνδη και μία κόρη που δε βλέπει την ώρα να έχει το σπίτι δικό της. Όμως το ταξίδι της ελευθερίας, της δύναμης για μια νέα ζωή συνεχώς αναβάλλεται. Οι βαλίτσες γεμίζουν αλλά το ταξίδι γίνεται ολοένα και πιο μακρινό. Τελικά όσο το σκηνικό αποσυντίθεται τόσο φαίνεται πως και οι ίδιες δεν θέλουν να αφήσουν τις ζωές τους που δεν είναι τίποτε άλλο από τους άντρες που τις καθόρισαν.

Η Εταιρεία θεάτρου «Σπίτι Της» παρουσιάζει τη νέα της δουλειά, το εμβληματικό έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά γραμμένο το 1994. Μια νέα ομάδα ηθοποιών προσεγγίζει αυτό το σπουδαίο έργο με τόλμη κι ευστροφία καταθέτοντας μία νέα ματιά σε ένα κλασικό πια έργο της νεοελληνικής δραματουργίας. 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Εμμανουέλλα Κοντογιώργου
Επιμέλεια σκηνικού: Χρύσα Παπαδοπούλου
Ενδυματολογία: Η ομάδα
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου (Ηλέκτρα), Αφροδίτη Φλώρου (Αλέκα), Κασσάνδρα Τζάρτζαλου (Φωτεινή), Βερόνικα Μπακόλα (Μάρω)

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (γενική είσοδος)

«Τα καφενεία του Παπαδιαμάντη»
«Τα καφενεία του Παπαδιαμάντη»
5 διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από το Θέατρο Γιάφκα
5 Σεπτεμβρίου 2018, 21.00

Πέντε διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Απόλαυσις στη  γειτονιά, Το ψοφίμι, Η γραία κ’ η θύελλα, Το θαλάσσωμα, Ο Αμερικάνος) σε μια θεατρική παράσταση. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: ο μποέμ, ο παιγνιώδης, ο καφενόβιος, αυτός που έλεγε «από μικρός εδοκίμαζα να συντάξω κωμωδίας».

Ένας Παπαδιαμάντης όχι μόνο της εκκλησίας, της νοσταλγίας, της συγγραφής και της μετάφρασης, αλλά και του καφενείου, της ευωχίας και της μουσικής. Παρατηρώντας και περιγράφοντας τους νεοέλληνες με τη γνωστή λυρική γλώσσα του, ιχνογραφεί κοινωνικά και πολιτικά σχόλια – γελοιογραφίες. Ένα ελαφρύ πάτημα στη σκληρή καθημερινότητα, μια ειρωνεία που δεν δικάζει αλλά συμπαθεί.

Ένας Παπαδιαμάντης που μας κλείνει το μάτι και μας λέει «Ετσι είμαστε. γι’ αυτό είμαστε έτσι!»

Σκηνοθεσία – θεατρική διασκευή: Μαρία Βλάχου
Μουσικές επιλογές: Δώρα Βελισσάρη
Φωτισμοί: Αλέκα Βελισσάρη
Παίζουν: Δώρα Βελισσάρη, Μαρία Βλάχου, Γιάννης Δίκος, Άλκηστη Κεπαπτσόγλου, Κώστας Κυρίτσης, Λίζα Μαμακούκα, Θανάσης Παντελής, Θόδωρος Σαμαράς, Μάρνη Χατζηεμμανουήλ, Ζάχος Χιονίδης
Αφηγητής: Γιάννης Ταξιάρχου

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (γενική είσοδος)

«Σουγιούλ για ένα βράδυ»
«Σουγιούλ για ένα βράδυ»
από το Eclipses Group Theater
6 Σεπτεμβρίου 2018, 21.00

Το θεατρικό σανίδι μετατρέπεται σε πάλκο! Ξυπνά μνήμες μιας άλλης εποχής. Αυτής των ρομαντικών βαλς, των υπέροχων τανγκό αλλά και των λαϊκών και αρχοντορεμπέτικων τραγουδιών που χάριζαν στον κόσμο στιγμές συγκίνησης αλλά και γλεντιού!

Το αξέχαστο «Για μας κελαηδούν τα πουλιά», το επαναστατικό «Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά», το τρυφερό «Άστα τα μαλλάκια σου», το ρεμπέτικο «Το Tραμ το τελευταίο», το γλεντζέδικο «Άρχισαν τα όργανα». όπως και το μελαγχολικό «Άς ερχόσουν για λίγο» είναι μόνο λίγα από τα τραγούδια που έχουν μείνει και θα παραμείνουν αξέχαστα ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες.
Ένας άνθρωπος με μουσική ευφυΐα και ακτινοβολούσα προσωπικότητα που γνώρισε τον σεβασμό των συναδέλφων του και την αγάπη του κόσμου. Ο Μιχάλης Σουγιούλ, άνθρωποι που αποτέλεσαν σταθμοί στη ζωή του αλλά και γνωστές προσωπικότητες της τότε μουσικής σκηνής «ζωντανεύουν» επί σκηνής και εξιστορούν γεγονότα και καταστάσεις ξεκινώντας από τη γέννηση του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη (1906) και φτάνοντας ως τον θάνατό του (1958). Μια μουσικοθεατρική παράσταση που θυμίζει παλιά καλή επιθεώρηση.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Νίκος Ορτετζάτος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζωή Στεφανίδου
Κοστούμια: Μαρίνα Γκούμλα
Χορογραφίες: Αστέρης Νάτσιος

Οι μουσικοί:
Μουσική επεξεργασία – Πιάνο: Κωνσταντίνος Γκιβίσης
Κιθάρα – Μπουζούκι: Θεόδωρος Τζήκας
Βιολί: Νίκος Τσακαλίδης

Παίζουν:
Μαρία Αλεξανδρίδου, Γιάννης Βαρβαρέσος, Δημήτρης Δάγκαλης, Μιχαήλ Νικολάου

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (γενική είσοδος)

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2018

Κολοκοτρώνη 21, 564 30 Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook