Το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί για δεύτερη χρονιά τη δράση «Η τσάντα στο σχολείο». Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων, η τσάντα των μαθητών/μαθητριών θα παραμένει στο σχολείο από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα για τουλάχιστον δυο Σαββατοκύριακα κάθε μήνα.

Στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους και παράλληλα, διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων, συμβάλλοντας έτσι όχι μόνον στην γνωστική, αλλά και στην συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

«Στόχος μας», συνεχίζει η ανακοίνωση, «είναι να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις ώστε να μετριαστεί το άγχος που έχει συσχετιστεί με την μελέτη για την επόμενη ημέρα και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών να ολοκληρώνεται εντός του σχολείου.

Μπορείτε να δείτε την εγκύκλιο του 2017-18, σχετικά με τη δράση «Η τσάντα στο σχολείο», στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αναρτήθηκε η Εγκύκλιος έγκρισης υλοποίησης της δράσης «Η τσάντα στο σχολείο»

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook