Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών: Ανακοίνωση σχετικά με τον πρόσφατο βανδαλισμό στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών και την απόδοση ευθυνών εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την  28η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε κακόβουλη ενέργεια  στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών (ΒΧΜΑ), η οποία έγινε αντιληπτή και γνωστοποιήθηκε στην προϊσταμένη κ. Αικατερίνη  Δελλαπόρτα  την επομένη. Ειδοποιήθηκε αμέσως η Σήμανση και η Κρατική Ασφάλεια προς εξέταση των επιτόπιων στοιχείων, ενώ από την εξέταση των ταινιών από τις κάμερες του κέντρου ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το «ράντισμα» των αντικειμένων, προθηκών και χώρων του Μουσείου με ελαιώδες υγρό, επιχείρησαν δύο άτομα τα οποία διήλθαν μέσα από τις αίθουσες των μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων χωρίς  η ενέργειά τους να γίνει αντιληπτή. Η κακόβουλη αυτή πράξη δεν επέφερε καμία ανήκεστο βλάβη σε αρχαία αντικείμενα,  τα οποία  έχουν καθαριστεί σχεδόν στο σύνολό τους. Η Διεύθυνση του Μουσείου και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχώρησαν σε όλες τις δέουσες ενέργειες, έχει δε δρομολογηθεί η διεξαγωγή  Ένορκης Διοικητικής  Εξέτασης  (ΕΔΕ) προκειμένου να διερευνηθεί  σε βάθος το  θέμα, να ανευρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν οι ευθύνες. 

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook