Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο, η γνωστή δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάννη (Μαρίκα Ζούλα).

Η Ρίκα Βαγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου και, παράλληλα, εξειδικεύτηκε στη μετάφραση της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας, σπουδάζοντας στο Βρετανικό Συμβούλιο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως ηθοποιός αλλά τελικά την κέρδισε η δημοσιογραφία. Εργάστηκε στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο, τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο («ΕΝΑ», «ΚΛΙΚ», «NITRO», «DOWNTOWN»), ραδιοφωνικοί σταθμοί («COSMOPOLITAN», «TOP FM», «LADY FM», «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ANTENNA FM») αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί («MEGA CHANNEL», «STAR CHANNEL», «ΚΑΝΑΛΙ 5», «SEVEN X», «ΕΡΤ», «NET»). Από το 1994 εργάστηκε στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» και από το 2005 στο «ΕΘΝΟΣ».

Ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Το όνομά της προέκυψε από τα αρχικά  του ονόματος της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook