Ξεκίνησε τον Ιούλιο η δοκιμαστική λειτουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο πλαίσιο αυτό, άνοιξαν για το κοινό τα Αναγνωστήρια του Δανειστικού Τμήματος (ισόγειο, δεύτερο επίπεδο), των Περιοδικών (δεύτερο επίπεδο) και των Χειρογράφων (τέταρτο επίπεδο) και τα τεκμήριά τους είναι διαθέσιμα μόνο στους πιστοποιημένους αναγνώστες.

Το ωράριο λειτουργίας τους είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 έως 14:00. Επίσημες αργίες: Κλειστά.

Στο Δανειστικό Τμήμα, παρέχεται η δυνατότητα εσωτερικού δανεισμού βιβλίων, αποκλειστικά στους χώρους του τμήματος που βρίσκονται στο ισόγειο. Πέρα από τις ώρες εσωτερικού δανεισμού, τα Αναγνωστήρια του Δανειστικού Τμήματος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος παραμένουν ανοικτά καθημερινά καθώς και στις επίσημες αργίες από 06:00 έως 24:00 για χρήση υπολογιστών και ανάγνωση. Το Αναγνωστήριο Περιοδικών απευθύνεται κυρίως σε ερευνητές, αλλά και στο σύνολο των αναγνωστών. Για τη μελέτη των χειρογράφων είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικοινωνία με το προσωπικό του Τμήματος Χειρογράφων, μέσω e-mail στη διεύθυνση [email protected] ή τηλεφωνικά στους αριθμούς 213-0999920 / 213-0999921. Στο Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού, που βρίσκεται στο ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, παρέχονται πληροφορίες για τη δοκιμαστική λειτουργία και το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος  λειτουργεί σε τρία κτίρια (Βαλλιάνειο, Βοτανικός, ΚΠΙΣΝ) τα οποία  φιλοξενούν τις διευρυμένες συλλογές και τις νέες της υπηρεσίες.

ΕΒΕ στο Βαλλιάνειο Μέγαρο, Πανεπιστημίου 32, ΤΚ 10679, Αθήνα

ΕΒΕ στο Βοτανικό, Λ. Αθηνών 31-33 & Σπ. Πάτση 12, ΤΚ 10447, Αθήνα

ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, ΤΚ 17674, Καλλιθέα

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook