Η υλοποίηση κοινών δράσεων για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και, γενικότερα, η υιοθέτηση θετικών προτύπων άσκησης και διατροφής από τα παιδιά και τους νέους ήταν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας με τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 18/7/2018 στο Υπουργείο Παιδείας και έλαβαν μέρος σε αυτήν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΕΘ, κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, από το Υπουργείο Υγείας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Γιάννης Μπασκόζος και ο κ. Γιώργος Ντουνιάς, και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ο Αντιπρόεδρος κ. Παύλος Χαραμής και η κα Γκορτσίλα Ευγενία, Σύμβουλος Β΄ Φυσικής Αγωγής.

Οι εκπρόσωποι των δύο Υπουργείων αποφάσισαν να υλοποιήσουν, με την επιστημονική υποστήριξη του ΙΕΠ, συγκεκριμένες δράσεις κατά της παιδικής παχυσαρκίας, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα, τόσο παγκοσμίως όσο και ιδιαίτερα για τη χώρα μας. Το ζήτημα αυτό θεωρείται υψίστης προτεραιότητας και τα δύο Υπουργεία δεσμεύτηκαν στον υψηλότερο βαθμό ευθύνης μέσω των δύο Γενικών Γραμματέων.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού που προτείνεται περιλαμβάνεται η καταγραφή και ανίχνευση του επιπέδου ευρωστίας και των συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας παιδιών και εφήβων σχολικής ηλικίας, με σκοπό την ανάπτυξη υγιεινών συνηθειών διατροφής και διαβίωσης και την καλλιέργεια της διά βίου άσκησης ως στάσης ζωής.

Το έργο σχεδιάζεται να ξεκινήσει από το επόμενο σχολικό έτος και θα αφορά τις σχολικές μονάδες όλης της χώρας, ενώ θα υλοποιηθεί σε τρεις άξονες: άσκηση, διατροφή και υποστήριξη από Α/θμιες Μονάδες Υγείας.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook