Ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα η επιχείρηση ασφαλούς επιστροφής των 621 παιδιών στην Αθήνα από τις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων με λεωφορεία σε τρία τμήματα. Τα πρώτα 150 παιδιά έφτασαν στις 11 μ.μ., άλλα 150 παιδιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε γύρω στη 1.45 π.μ. με την επιστροφή περισσότερων από 300 παιδιά και προσκόπους από γειτονική κατασκήνωση που επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία του δήμου Αθηναίων. Τα παιδιά υποδέχθηκαν στην Τεχνόπολη μέλη του προσωπικού των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων καθώς και ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης. Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν σε αίθουσα μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς τους, Για την εκκένωση των Παιδικών Κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα, εφαρμόστηκε εγκαίρως το σχέδιο ασφαλούς αποχώρησης, για το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί σχετική άσκηση.  

Υπενθυμίζουμε ότι το απόγευμα τις Δευτέρας, μετά από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Συντονισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώθηκαν προληπτικά για λόγους ασφαλείας οι παιδικές Κατασκηνώσεις.

Τα 621 παιδιά, όπως και παιδιά από άλλες κατασκηνώσεις, μεταφέρθηκαν αρχικά σε ασφαλή σημεία στην παραλία του Αγίου Ανδρέα ώστε όταν το επέτρεπαν οι συνθήκες να μετακινηθούν με μέσα του δήμου Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας.

ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΑΘΗΝΑ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής