Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ανέχεται και συγκαλύπτει το μαύρο χρήμα των ιδιαιτέρων

Ομόφωνο Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων στο 37ο Συνέδριο της Ο.Ε.Φ.Ε

Με την ψήφιση  του Νόμου για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  απέδειξε ότι κωφεύει, ότι αδιαφορεί για τις προτάσεις  της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος. Δεν έλαβε υπόψη καμία πρότασή μας.  Δεν έλαβε καν υπόψη την πρότασή μας να διευρυνθούν οι ποινές που προέβλεπε το Σχέδιο Νόμου  για τα ΚΔΒΜ και για τα Φροντιστήρια που έχει λήξει η άδειά τους ή δεν έχουν άδεια, ανεχόμενη και καλύπτοντας την εκπαιδευτική παραοικονομία που ενδημεί και εντείνεται όλο και περισσότερο.

Εμείς δείξαμε έμπρακτα με συγκεκριμένες προτάσεις, ότι θέλουμε να συμβάλουμε σε ένα μεγάλο πλήγμα στο μαύρο χρήμα στον χώρο.

Γι’ αυτό προτείναμε επιπλέον ότι:

– Θα πρέπει να καθιερωθεί η δυνατότητα επέκτασης των αδειών των Φροντιστηρίων και στην Υποστηρικτική Διδασκαλία μαθητών Δημοτικού,  πρόταση που μπορεί να βάλει ένα τέλος σ’ όλη την κατάσταση ανομίας, έλλειψης κάθε ελέγχου, φοροδιαφυγής που κυριαρχεί σήμερα.  

– Γι’ αυτό προτείναμε ότι θα πρέπει να καταργηθεί κάθε άδεια Οικοδιδασκαλίας, αφού  σήμερα εντείνεται η εκπαιδευτική παραοικονομία στον χώρο των ιδιαιτέρων μαθημάτων από επίορκους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου ή και από παράνομους ιδιώτες.

Καμία από αυτές τις προτάσεις δεν έγινε δεκτή. Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου είναι πια υπόλογη όχι απέναντι στους Φροντιστές αλλά απέναντι στην Κοινωνία για αυτή την ανοχή και την στάση κάλυψης μιας ολόκληρης βιομηχανίας μαύρου χρήματος, παραοικονομίας, παρανομιών.

Σαν να μην έφτανε αυτή η ανεξήγητη στάση και συμπεριφορά, προσπαθεί φερόμενη εκδικητικά προς τα Φροντιστήρια και λειτουργώντας κατ’ εντολή της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε  που την θεωρεί προνομιακό συνομιλητή, να μετατρέψει τα Φροντιστήρια  σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς συγκέντρωσης άπειρων στοιχείων για το Σύστημα του Υπουργείου. Είναι φανερό, ότι το Άρθρο 1017 που περιγράφει τα στοιχεία που πρέπει να δίνουν τα Φροντιστήρια έπρεπε να αποσυρθεί ή να  τροποποιηθεί πλήρως. Η  συντριπτική πλειοψηφία αυτών των στοιχείων μπορεί να περάσει απευθείας από το Εργάνη, την Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία. 

Ωστόσο, η Κυβέρνηση μοιάζει να θέλει να τιμωρήσει τα Φροντιστήρια που συμβάλουν τα μέγιστα στην μόρφωση των παιδιών, κλείνοντας τα μάτια στην μάχη επιβίωσης που δίνουν και στο γεγονός ότι πολλά από αυτά δεν διαθέτουν καν γραμματειακή υποστήριξη για οικονομικούς λόγους. Διάλεξε την προσήλωση σε ιδεοληψίες και τις απόψεις των προνομιακών συνομιλητών της. Επέμεινε στην ψήφιση του συγκεκριμένου Άρθρου χωρίς να μας λάβει υπόψη.

 Η Ο.Ε.Φ.Ε. πάντα επεδίωκε τον διάλογο, την συνεννόηση, τη σύνθεση των απόψεων ώστε να βρίσκονται λύσεις για τα προβλήματα που δημιουργούνται. Το ίδιο πράξαμε και με την κατάθεση του τελευταίου Σχεδίου Νόμου. Καταθέσαμε προτάσεις, επιδιώξαμε συνάντηση. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι ο διάλογος που έγινε, ήταν προσχηματικός. Αυτό αποδείχτηκε στην πράξη. Αυτό θα το λάβουμε υπόψη από εδώ και πέρα στις επόμενες κινήσεις και πρωτοβουλίες μας.

Το ψήφισμα σε ηλεκτρονική μορφή

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις στην ενότητα «Εκπαίδευση»

 

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook