Διάλεξη με θέμα «Η εμβέλεια της ιδιοφυΐας του Αρχιμήδη» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Θαλής» του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου και ώρα 18.30, με ομιλητή τον Νίκο Λυγερό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σημ.: Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής, Τοποστρατηγικής  και Χρονοστρατηγικής. Ως καθηγητής μαθηματικών, πληροφορικής, κυβερνητικής, επιστημολογίας, γλωσσολογίας, βιοηθικής, στρατηγικής και παιδαγωγικών  έχει διδάξει και διδάσκει στα Πανεπιστήμια της Λυών, της Αθήνας, της Θράκης, στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης και  στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998 δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p) (εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών). 

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, 10671 Κολωνάκι, Αθήνα

Website: http://kotsanas.com/
Επικοινωνία: 211 4110044, 6907 292002

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ # ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook