Πανελλαδικές: Σχολιασμός των σημερινών Θεμάτων σε Λατινικά, Χημεία και ΑΟΘ

Σχολιασμός των Θεμάτων στα Λατινικά

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα των Λατινικών καλύπτουν σημαντικό μέρος της ύλης χωρίς όμως να παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία στα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα. Οι εκφωνήσεις είναι σαφείς και οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι δεν αναμένεται να δυσκολευτούν.

Σχολιασμός των Θεμάτων στη Χημεία

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα της Χημείας, για τους υποψηφίους που προσανατολίζονται στο 2ο και το 3ο Επιστημονικό Πεδίο, κρίνονται δυσκολότερα συγκριτικά με πέρσι, καθώς τα ερωτήματα είναι πολλά και απαιτούν για την επίλυσή τους καλή γνώση σε όλο το εύρος της ύλης και ταχύτητα επεξεργασίας. Αν και τα δύο πρώτα θέματα δεν παρουσιάζουν αυξημένη δυσκολία, τα ζητούμενα στο Γ και Δ Θέμα είναι πολλά και αρκετοί υποψήφιοι αναμένεται να μην έχουν ευχέρεια χρόνου προκειμένου να ολοκληρώσουν με επάρκεια την επίλυσή τους.

Σχολιασμός των Θεμάτων ΑΟΘ

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας παρουσιάζουν μικρότερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Στην πρώτη ομάδα των θεμάτων, τα ερωτήματα είναι στην ίδια λογική με τα προηγούμενα έτη, με εξαίρεση ένα ερώτημα που απαιτούσε καλή κατανόηση των γραφημάτων. Στη δεύτερη ομάδα των θεμάτων, υπήρξε
πρωτοτυπία στο ερώτημα ανάπτυξης θεωρίας -που δεν έχει εξεταστεί ξανά στις τακτική εξεταστική περίοδο- και στις ασκήσεις της τρίτης και τέταρτης ομάδας δεν υπήρχε μεγάλη δυσκολία στην αλγεβρική επεξεργασία των ερωτημάτων, αλλά οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν άρτια γνώση της θεωρίας και καλή γνώση κατασκευής των αντίστοιχων διαγραμμάτων.

Δείτε τα σημερινά θέματα και ενδεικτικές απαντήσεις ΕΔΩ

Ο σχολιασμός των θεμάτων από την ΟΕΦΕ >

«Μεθοδικό» Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης

Τηλ. 210 99 40 999Τηλ. 210 96 36 300
Αργυρούπολη:
Βουλιαγμένης & Κύπρου 2
Γλυφάδα:
Γούναρη 199 & Ιλίου

……………………………………………………..

Δείτε τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018, καθώς και προτάσεις με ενδεικτικές απαντήσεις λίγο μετά την ανάρτηση των θεμάτων.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα αναρτώνται καθημερινά, από τις 7/6, τα θέματα των εξετάσεων και οι λύσεις τους:

Θέματα και Απαντήσεις Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018: εδώ

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε ακόμα

Πανελλαδικές 2018: Θέματα & Απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και ΑΟΘ