Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) σχολιάζει τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε Λατινικά και ΑΟΘ:

ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Τα θέματα των Λατινικών Προσανατολισμού της Ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών χαρακτηρίζονται ως εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Ζητήθηκε από τους Υποψηφίους η μετάφραση τριών αποσπασμάτων από τα κείμενα του σχολικού βιβλίου. Οι ασκήσεις της γραμματικής δεν δημιούργησαν προβλήματα ενώ η εξέταση κάλυπτε όλο το εύρος της ύλης.

Στο σκέλος του συντακτικού οι ασκήσεις ήταν διατυπωμένες με απόλυτη σαφήνεια, γεγονός που δεν δημιουργούσε καμία δυσκολία.

Με τα θέματα αυτά οι πολύ καλά προετοιμασμένοι Υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να αριστεύσουν. Σε γενικές γραμμές ήταν ευκολότερα από τα περυσινά θέματα.

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Το σημερινό διαγώνισμα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν για μαθητές που είχαν μελετήσει τη θεωρία χωρίς αλγεβρικές ή άλλες απαιτήσεις.

Χαρακτηριστική ήταν η μη κάλυψη της ύλης, και η μέτρια έως ανύπαρκτη διαβάθμιση των θεμάτων.

Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ζητούμενα στα οποία θα μπορούσαν να διαχωριστούν οι άριστα προετοιμασμένοι μαθητές.

ΟΕΦΕ: oefe.gr

Αθήνα
Τηλ.: 210 38 29 122, Διεύθυνση: Σόλωνος 142, 106 77

Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 225 604, Διεύθυνση: Β.Ηρακλείου 28 (2ος Όροφος), 546 24

Δείτε τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018, καθώς και προτάσεις με ενδεικτικές απαντήσεις* λίγο μετά την ανάρτηση των θεμάτων.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα αναρτώνται καθημερινά, από τις 7/6, τα θέματα των εξετάσεων και οι λύσεις τους:

Θέματα και Απαντήσεις Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018: εδώ

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε ακόμα

Πανελλαδικές 2018: Θέματα & Απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και ΑΟΘ