Πανελλαδικές: Σχολιασμός των σημερινών Θεμάτων στην Ιστορία, τη Φυσική και την Ανάπτυξη Εφαρμογών

Σχολιασμός των Θεμάτων στην Ιστορία

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα της Ιστορίας θέματα είναι σωστά δομημένα, με κλιμακούμενη δυσκολία από όλο το φάσμα της εξεταστέας ύλης, αλλά απαιτούν προσοχή σε ορισμένα σημεία.

Συγκεκριμένα, το ερώτημα Γ2, όπου δόθηκε παράθεμα με τρία ζητούμενα -εκ των οποίων το δεύτερο αφορά ανάλυση στατιστικών δεδομένων- αναμένεται να δυσκολέψει αρκετά τους υποψηφίους. Επίσης, στο τελευταίο παράθεμα η απάντηση απαιτεί συνδυασμό δύο κεφαλαίων και για την πλήρη ανάπτυξή του χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη σύνθεση των δεδομένων.

Γενικά, τα θέματα εξετάζουν την ουσιαστική γνώση των υποψηφίων και δεν ευνοούν όσους βασίζονται στη στείρα απομνημόνευση. Συνολικά, είναι αρκετά δυσκολότερα σε σχέση με τα περσινά και απαιτούν από τους υποψήφιους πολύ καλή προετοιμασία, ιδιαίτερα στην ανάλυση δεδομένων και παραθεμάτων.

Σχολιασμός των Θεμάτων στη Φυσική

Στο μάθημα της Φυσικής τα θέματα αν και σε πρώτη ανάγνωση μπορεί να φανούν πολύπλοκα στους υποψηφίους, κατά την επεξεργασία τους απαιτούν κυρίως τις βασικές γνώσεις και μεθοδολογίες τις οποίες ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος πρέπει να κατέχει.

Εμπεριέχονται βέβαια θέματα που προσομοιάζουν ασκήσεις του σχολικού βιβλίου αλλά συνολικά, συγκρινόμενα με τα περσινά θέματα παρουσιάζουν μεγαλύτερη δυσκολία. Ειδικά, το τελευταίο υποερώτημα (Δ4) χρειάζεται αρκετό χρόνο κυρίως λόγω μαθηματικής πολυπλοκότητας και αναμένεται να δυσκολέψει αρκετούς υποψηφίους.

Σχολιασμός των Θεμάτων στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Στο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών (Πληροφορική) τα πρώτα θέματα -Θέμα Α και Θέμα Β- είναι περισσότερο απαιτητικά συγκριτικά με τα περσινά θέματα, ενώ οι ασκήσεις -Θέμα Γ και Θέμα Δ- κινούνται σε παρόμοια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά.

Για την επίλυσή των θεμάτων και ειδικά των ασκήσεων, οι μαθητές έπρεπε να έχουν καλή γνώση όλης της ύλης και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ορισμένα σημεία ώστε να αποφύγουν τη διολίσθηση σε λάθη.

Δείτε τα θέματα και ενδεικτικές απαντήσεις εδώ

«Μεθοδικό» Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης

Τηλ. 210 99 40 999Τηλ. 210 96 36 300
Αργυρούπολη:
Βουλιαγμένης & Κύπρου 2
Γλυφάδα:
Γούναρη 199 & Ιλίου

……………………………………………………..

Δείτε τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018, καθώς και προτάσεις με ενδεικτικές απαντήσεις* λίγο μετά την ανάρτηση των θεμάτων.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα αναρτώνται καθημερινά, από τις 7/6, τα θέματα των εξετάσεων και οι λύσεις τους:

Θέματα και Απαντήσεις Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

*Για τις εξετάσεις των Γενικών Λυκείων

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018: εδώ

♦ Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε ακόμα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε