Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) σχολιάζει τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού:

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Τα θέματα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας αξιολογούνται ως αναμενόμενα και βατά. Ως προς το διδαγμένο κείμενο, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να διαγωνιστούν στην Πολιτεία του Πλάτωνα. Συγκεκριμένα, οι ερμηνευτικές ερωτήσεις απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Η ερώτηση της εισαγωγής διακρίνεται από πρωτοτυπία, εφόσον ήταν κλειστού τύπου και συγκεκριμένα αντιστοίχισης. Η λεξιλογική, με τη σειρά της, εντάσσεται σε παρεμφερές πλαίσιο με τη λεξιλογική των πανελλαδικών του 2017.

Ως προς το αδίδακτο κείμενο, που είναι απόσπασμα από την Ρητορική του Αριστοτέλη, παρότι οι μαθητές υποστηρίχθηκαν λεξιλογικά, υπήρχαν σημεία που απαιτούσαν υψηλό βαθμό εξάσκησης από τους υποψηφίους. Ο παρατηρήσεις της γραμματικής και του συντακτικού χαρακτηρίζονται απλές,χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.

ΟΕΦΕ: oefe.gr

Αθήνα
Τηλ.: 210 38 29 122, Διεύθυνση: Σόλωνος 142, 106 77

Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 225 604, Διεύθυνση: Β.Ηρακλείου 28 (2ος Όροφος), 546 24

Τα σημερινά θέματα στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018, καθώς και προτάσεις με ενδεικτικές απαντήσεις* λίγο μετά την ανάρτηση των θεμάτων.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα αναρτώνται καθημερινά, από τις 7/6, τα θέματα των εξετάσεων και οι λύσεις τους:

Θέματα και Απαντήσεις Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

*Για τις εξετάσεις των Γενικών Λυκείων

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018: εδώ

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε ακόμα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε