Κατατέθηκε προς συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση: «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ (24/4), με το Σχέδιο Νόμου επιτυγχάνεται η αποκέντρωση και ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος, η υποστήριξη της σχολικής μονάδας από διεπιστημονική ομάδα και όχι από ένα πρόσωπο, η σαφήνεια στις αρμοδιότητες όσων συμμετέχουν στο υποστηρικτικό δίκτυο των σχολείων, ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, η αντικειμενική αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης και η ενδυνάμωση του ρόλου του εκπαιδευτικού.

Επιπλέον, μπαίνουν τα θεμέλια για ένα δημόσιο σχολείο περισσότερο δημοκρατικό και συνεργατικό με ενισχυμένο τον κοινωνικό ρόλο του και τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των μαθητών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Δευτέρα 4/6 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια εντός της εβδομάδας.

Μπορείτε να δείτε το Νομοσχέδιο στη ιστοσελίδα της Βουλής, στον σύνδεσμο: https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=f7c4ea9a-0ad1-40c2-8f67-a8f2016cca1a

Ειδήσεις για τον Εκπαιδευτικό # Εκπαιδευτικά νέα

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε μέσω facebook για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας επιλέγοντας τον σύνδεσμο • schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook

Δείτε επίσης

Ανακοινώθηκε το Σχέδιο Νόμου για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση