Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη*

Είναι απαίτηση της σύγχρονης αγοράς εργασίας ο υποψήφιος εργαζόμενος να έχει ευχέρεια και ικανότητα στο να χειρίζεται τον υπολογιστή αλλά και να διαθέτει ευχέρεια στις ξένες γλώσσες. Το πτυχίο της Πληροφορικής είναι ένα πολύτιμο εφόδιο για έναν εργαζόμενο αλλά και για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να αποκτήσει ευρεία γνώση για τον χειρισμό του υπολογιστή.

Το πτυχίο Πληροφορικής σίγουρα αποτελεί ένα εφόδιο που μπορεί να ανοίξει ευκολότερα σε κάποιον ένα δρόμο για την εργασία σε ορισμένα επαγγέλματα αν και πλέον η απαίτηση για τη γνώση του υπάρχει σε κάθε αγγελία εργασίας. Πλέον, σε όσες αιτήσεις για εργασία απευθυνθεί κάποιος –και το γνωρίζω και από προσωπική εμπειρία- το πρώτο που ρωτάνε είναι μέχρι ποιο επίπεδο υπάρχει γνώση χρήσης υπολογιστή και μετά υπάρχει ερώτηση για άλλα πτυχία ή γνώση ξένων γλωσσών.

Όμως, εξαιρώντας την επαγγελματική ανέλιξη, η καλή γνώση της Πληροφορικής βοηθάει τον άνθρωπο να χειρίζεται ένα εξαιρετικό μέσο που αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να μεταφέρει γνώση, να φέρει ανθρώπους και πολιτισμούς κοντά, να διευκολύνει ανθρώπους που ασχολούνται με επαγγέλματα όπως η δημοσιογραφία, η νομική, η συγγραφή να επιτελούν γρηγορότερα και χωρίς τεράστιο κόπο το έργο τους (ακόμα και αν το να γράφεις με το χέρι έχει άλλη αξία!).

Το πτυχίο Πληροφορικής είναι πράγματι σπουδαίο εφόδιο και σίγουρα εκείνος που το αποκτήσει μπορεί να διεκδικήσει θέσεις εργασία αλλά και να αποκτήσει βαθύτερη γνώση στο εργαλείο του μέλλοντος.

Μαρία Σκαμπαρδώνη*
Δημοσιογράφος
email:[email protected]

 Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες δημοσιεύσεις, ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook επιλέγοντας τον σύνδεσμο: schooltime

Ακολουθήστε μας στο facebook